Polis Okul Çevresinde Kuş Uçurtmuyor

Emniyetin okul güvenliğine ilişkin yapılan denetimler, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 3-7 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda okul çevresinde risk taşıyan şüpheli 3 şahsa Kabahatler Kanunu gereğince toplam 507 TL idari yaptırım uygul

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2012 11:25
Polis Okul Çevresinde Kuş Uçurtmuyor

Emniyet Müdürü Mehmet Or, okul içinde ve çevresinde şiddet ve suçla mücadelede, okul yönetimi, aileler, öğrenciler ve polis arasında işbirliği sağlamak, suçu oluşmadan önlemek, suç korkusunu azaltıp daha verimli öğretim ortamı sağlamak amacıyla Güvenli Okul projesi kapsamında okullarda üniversite mezunu okul polislerinin görev yaptığını söyledi. Or, “Okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerle birlikte çalışmak suretiyle gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konularda yardımcı olmak, okulun güvenliğini sağlamak ve okula dışarıdan müdahaleleri engelleyerek, öğrencilere sigara, alkol, uyuşturucu madde tedarik edilmesini önleyici tedbirleri almaktadır” dedi.

Okul Güvenliğine ilişkin yapılan denetimler, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 3-7 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Mehmet Or, şu bilgileri verdi: “ Okul bahçelerinde alkol alınmasını önlemek amacıyla Öğrenciler, Zehra Ulusoy, Öğretmenler, Gülcü, Yaşar Ulucan, Cengiz Topel, Bağlar ilköğretim okulları ile Gazi Sosyal Bilimler, Halıkent liseleri gece saatlerinde kontrol edilmiş her hangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Adı geçen okul idarecileri ile de yapılan görüşmelerde Emniyet Müdürlüğümüzce alınan önlemlerden sonra okullarında her hangi bir sorun yaşanmadığı belirtilerek memnuniyetleri ifade etmişlerdir. 03.12.2012 günü akşam saatlerinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 6 Mart Caddesi Merkez İmam Hatip ortaokulu bahçe duvarında alkol alan şahısların olduğunu tespit etmiş, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan şahıslar hakkında Kabahatler Kanunu gereğince Sarhoşluktan işlem yapılmıştır. Alkol alan şahıslardan ikisinin yaşının küçük olması nedeniyle kendisine alkol temin eden 18 yaşından büyük şahıs hakkında Türk Ceza Kanunun 194.maddesi gereği Sağlık için zararlı madde temini suçundan işlem yapılmıştır. Okul çevresinde risk taşıyan 41 şahsın Genel Bilgi Toplaması yapılmıştır. Okul çevresinde risk taşıyan şüpheli 3 şahsa Kabahatler Kanunu gereğince toplam 507,00 TL idari yaptırım uygulanmıştır. Açılması izne bağlı 124 işletme denetlenerek; 3 Play Station oyun salonuna 18 yaşından küçük çocuk almaktan Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılmıştır. Okul Güvenliğini geliştirmek amacıyla öğrencilere yönelik 22,velilere yönelik 6 Toplantı düzenlenmiştir. Toplantılarda katılımcılara bilgilendirici broşürler dağıtılmıştır. Sağlıklı bir eğitim ortamının temel unsurları olan öğretmen, öğrenci, veli ve güvenlik işbirliğinin sağlanması ile birlikte mümkündür. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak İlimizi En Güvenli Eğitim Kenti yapmak amacıyla çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.