Polis Okulu Hayal Mi Oluyor?

Isparta’ya yapılması planlanan Polis Okulu'nun askıya alınabileceği öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre İçişleri Bakanlığı ülke genelinde ki bütün polis okullarını kapatacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2014 15:53
Polis Okulu Hayal Mi Oluyor?

İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yasal çalışma ile polis okullarının kapatılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi, polis yetiştirecek okullara öğrenci alımına yeni kurallar getirilmesi ve emniyetteki terfi ve atama sisteminin sil baştan değiştirilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Isparta’da Sağlık Bakanlığına ait eski SSK Hastanesi bina ve arazisinin Polis Okulu ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne devrinin gerçekleşmesi için Başbakanlıktan Isparta SGK İL Müdürlüğü'ne talimat gönderildiği biliniyordu. Ancak çıkması planlanan yasayla bu isteğin askıya alınabileceği öğrenildi. Talimatta, eski SSK Hastanesi'nin bina ve arazisinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şartsız ye karşılıksız verilmesi emredilerek işlemlerin hızlandırılması istendi.

Siyasilerin ve Emniyet Mensuplarının uzun süredir mücadelesini verdiği Isparta Polis Meslek Yüksek Okulu yapımı İçişleri Bakanlığının engeline takılabilir.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı bürokratları işlemlerin hızlandırmak için çalışmalara başladı. Polis Okulu ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi ile Isparta yeni ekonomik ve sosyal kaynağa daha sahip olacaktık.

Diğer bir iddiaya göre Isparta için büyük bir ekonomik kazanç olacak olan bu okulun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in engeline takıldığı konuşuluyor. Binanın ve arsanın Sağlık Bakanlığından Emniyet Genel Müdürlüğüne devri için işlemler başladı. Sağlık Bakanlığı devir için Maliye Bakanlığına yazıyı yazdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise şu ana kadar karara imza atmadı. Polis okulu ile birlikte hizmet içi eğitim merkezinin açılması Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bina ile arsanın devrine onay vermesine bağlı. Devir için AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel bakan Şimşek'e bastırıyor. Devir gerçekleştiği taktirde Polis Okulu ile hizmet içi eğitim merkezinin açılması için İçişleri Bakanlığının onayı gerekiyor.

İçişleri Bakanlığından onay sorunu yaşanmayacağı, en önemli adımın ve sorunun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in onayı olduğu belirtiliyor. Polis Okulu ve hizmet içi eğitim merkezinin açılmasının Isparta ekonomisine büyük katkı sağlayacağı, Isparta'yı önemli bir eğitim merkezi yapacağını belirten AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç."Gerekli girişimleri yapıyoruz. İnşallah başaracağız. Ispartamıza önemli bir merkez devrine onay vermesine bağlı. Devir için kazandıracağız" şeklinde konuştu. Öte yandan yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Isparta'ya özel bir ilgisinin bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.