Polis Ve Yargıda Cemaat Yapılanması Var Mı?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, canlı yayında kendisine sorulan, polis ve yargıda cemaat yapılanması olup olmadığı sorusuna böyle yanıt verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2012 21:48
Polis Ve Yargıda Cemaat Yapılanması Var Mı?

CnnTürk ekranlarında Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin son günlerde en çok konuşulan cemaat, MİT, yargı ve hükümet denklemiyle ilgili sorulara cevap verdi.

Bozdağ, 'Polis ve yargıda cemaat yapılanması var mı' sorusuna şöyle cevap verdi:

'Hayır öyle bir şey olabilir mi? Kurumlarla partiler bize soru soruyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ne kadar alevi çalışıyor. Falan yerde ne kadar inançtan kişi çalışıyor. Çünkü bizim Anayasamıza aykırı. Anayasa çok açık olarak diyor ki, eşitlik ilkesi gereğiinsanların etnik kökenine, inancına göre tasnif yapılamaz. Öyle bir şey olabilir mi. Bu ülkedeki herkes vatandaştır. Kanunlar belirlidir, o kanunlarla atama yapılır. KPSS sınavı ile atamalar yapılıyor. Kimsenin müdahalesi olamaz. Liyakat esasıyla bakıyoruz. Başarılı insanlarla hükümetimiz döneminde çalışıyoruz '

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum