Polisin Dikkati Sayesinde 10 Bin TL’sini Kurtardı

Güven Timi ve Yıldırım Ekibi’nden süper operasyon: Dolandırıcıların ağına düşen 58 yaşındaki Sadık Yıldırım’ı 10 Bin TL değerinde kontör gönderirken son dakikada önledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2011 10:21
Polisin Dikkati Sayesinde 10 Bin TL’sini Kurtardı

Emniyet Müdürlüğü genel şemsiyesi altında yapılandırılan Güven Timi ve Asayiş’e bağlı Yıldırım Ekibi, dikkati sayesinde büyük bir sahtekârlığı önledi.

Kontör dolandırıcılarının ağına düşen 58 yaşındaki Sadık Yıldırım’ın, banka önündeki panik hali ve tereddütlü davranışlarından şüphelenen ekipler, harekete geçti. Sadık Yıldırım’ın dolandırıcılara ATM yöntemi ile 10 Bin TL değerinde kontör göndermek üzere iken müdahale etti.

Olay, dün öğle saatlerinde Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bir banka önünde meydana geldi.

58 yaşındaki Sadık Yıldırım’a özel telefonundan ulaşan dolandırıcılar kendilerini ‘Emniyet üst düzey yetkilisi’ olarak tanıttı.

Yıldırım’ın hesabından hain terör örgütü PKK’ya para aktarıldığını öne süren dolandırıcılar, olayı çözmek için 10 Bin TL değerinde kontöre ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Önce bunun mümkün olmayacağını söylediği iddia edilen 58 yaşındaki Sadık Yıldırım, sonradan karşı tarafın tehditlerinden korktu. Ve istenilen hesap numarasına 10 Bin TL değerinde kontör göndermek için ATM önüne geldi.

Güven Timi ve Asayiş’e bağlı Yıldırım Ekibi, Sadık Bey’in kaygılı ve tereddütlü halinden şüphelendi. Ekipler Sadık Bey’in kontör dolandırıcılarının ağına düştüğünü kısa sürede anladı. Ve duruma müdahale etti. Sadık Yıldırım böylece 10 Bin TL çarpılmaktan Emniyet’in güven veren dikkati sayesinde kurtuldu.

POLİS KONTÖR İSTEMEZ
Güven Timi ve Yıldırım Ekibi, Emniyet Teşkilatı’nın hiçbir durum ve koşulda, halktan kontör istemeyeceğini, böyle bir vaka ile karşılaşan vatandaşların acilen güvenlik birimlerine başvurması gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.