Polisin Mesaisi HD Kamerada

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan 15 araç kamerası ile GBT ve araç sorgulamasında kullanılacak olan 20 adet TABLET PC, dün Valilik önünde yapılan törenle tanıtıldı.

Yayınlanma:
Polisin Mesaisi HD Kamerada

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan 15 araç kamerası ile GBT ve araç sorgulamasında kullanılacak olan 20 adet TABLET PC, dün Valilik önünde yapılan törenle tanıtıldı. Törende Konuşan Vali Oğuz, Isparta Polisi, teknolojik bakımdan dünyanın en ileri seviyedeki polis teşkilatları arasında bulunuyor” dedi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 15 polis aracına, ekiplerin müdahale ettikleri olaylarda yaşanan sorunları en aza indirmek amacıyla 11 saat kayıt yapabilen kamera taktırıldı.

Kameraların ve Genel Bilgi Taraması (GBT), araç sorgulaması ile adres bilgisi kaydına ulaşım sağlanabilen tabletlerin tanıtımı için Isparta Valiliği dün sabah saatlerinde önünde tören düzenlendi.

POLİSİN GİTTİĞİ OLAYLAR, HD KALİTEDEKİ KAMERADA
Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ile birlikte, polisin teknolojik ekipmanlarını basına tanıtan Isparta Valisi Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada, kentte huzur ve güvenliğin sağlanması adana bu çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Isparta emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekip otolarının bu doğrultuda 360 derece dönebilen ve uzun süre HD kalitede görüntü kaydı yapabilen kameralarla donatıldığını aktaran Vali Oğuz, polislerin gittikleri olaylarda artık her şeyi olduğu gibi kaydedeceğini söyledi.

ISPARTA EMNİYETİ, DÜNYANIN
EN İLERİ POLİS TEŞKİLATLARI ARASINDA…
Yapılan bu uygulamayla birlikte, polisin yaptığı çalışmaların şeffaf şekilde ortaya koyabileceğini aktaran Oğuz, “Bu uygulama ile artık polisin kötü muamele yaptığı iddialarının aydınlatılmasına katkı sağlayacaktır. Bu kameralar ses kaydı da yapabiliyor” şeklinde yorumladı.

Kameraların 50 metrelik alanda çalışma yetisine sahip olduğunu anlatan Oğuz, "Kameraların gece görüşü özelliği de var. Kamera, hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli bir rol oynayacak. Isparta Emniyet Müdürlüğü, dünyanın en ileri ülkelerindeki emniyet teşkilatlarının sahip olduğu teknik donanımlara sahip oldu" ifadelerine yer verdi.

GBT SORGUSU ARTIK 15 SANİYE SÜRECEK
Oğuz, suç işlemiş kişilerin yakalanması amacıyla asayiş uygulamaları esnasında kullanılan GBT'nin de alınan 20 tablet ile yapılacağını kaydetti. Bu şekildeki bir uygulama ile bir kişinin 15 saniyede GBT'sinin yapılabileceğini dile getiren Oğuz, vatandaşların zaman kaybederek mağdur olmasının önüne geçileceğini vurguladı.

İLK SORGULAMAYI ERÇAKIR İLE YAPTI
Gazeteci Mehmet Erçakır’ın T.C. kimlik numarasını aldıktan sonra ilk sorgulamayı yapan Oğuz, “Bu cihazlarımız polis teşkilatımız ve halkımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açıklamanın ardından Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or ile birlikte polis aracına binen Oğuz, kamerayı ve GBT yapabilen tableti inceledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.