Poşet Parası

Bakanlık, naylon poşet yerine biyobozunur poşetlerin kullanımını teşvik edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2013 22:25
Poşet Parası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, naylon poşet yerine doğa dostu biyobozunur poşetlerin kullanımını teşvik edecek.

Marketlerde naylon poşetlerin parayla satılması planlanıyor.
Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, doğada kısa sürede yok olması nedeniyle biyobozunur poşet imalatını sağlamak üzere poşet üreticileriyle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Bakanlık olarak bu poşetlerin sponsorluğunu yaparak üreticilere ve marketlere destek vermeyi planladıklarını ifade eden Baş,
''Marketler naylon poşetleri parayla alıyor. Biyobozunur poşetlerin fiyatı, normal poşetlerin iki katı kadar. Market mesela 100 bin liralık poşet aldığında, bunun belli bir miktarını Bakanlık olarak karşılayıp, teşvik edici noktada olacağız. Dolayısıyla da rakamlar aşağıya düşmüş olacak'' dedi.

NAYLON POŞET İSTEYEN PARASINI VERECEK
Baş, naylon poşet yerine doğa dostu bu poşetlerin kullanılması için de bazı önlemler almayı planladıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda tüketicinin biyobozunur poşetleri marketlerden bedava alabileceğini anlatan Baş, şunları kaydetti:
''Plastik poşet alanlara da bedel koyalım diyoruz. Plastik poşet, Avrupa'nın tümünde ve Türkiye'deki bazı büyük marketlerde parayla satılıyor. Ancak vatandaş biyobozunur poşeti bedava alacak. İllaki plastik poşet isterse onun bedelini ödeyecek. Bu yönde bir planlama yapıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.