Potanın Sultanlarına Haremlik Engel

Okullar arası Yıldız Kızlar Basketbol müsabakalarında il birincisi olmayı başaran Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu Mart ayında Burdur’da yapılacak grup maçlarına antrenörleri erkek olduğu için kendi antrenörleri yerine okulun bayan beden eğitimi öğretmeni

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2013 10:00
Potanın Sultanlarına Haremlik Engel

Okullar arası Yıldız Kızlar Basketbol müsabakalarında il birincisi olmayı başaran Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu Mart ayında Burdur’da yapılacak grup maçlarına antrenörleri erkek olduğu için kendi antrenörleri yerine okulun bayan beden eğitimi öğretmeni ile çıkacak.

Ajans32 haber merkezine ulaşan bir elektronik posta ihbarında, Okullar arası Yıldız Kızlar Basketbol müsabakalarında il birincisi olmayı başaran Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu öğrencilerinin ilginç bir gerekçeyle Mart ayında Burdur’da yapılacak grup müsabakalarına kendi antrenörleri ile katılamayacakları iddia edildi.

İddiaya göre, Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Özçoban, takımı antrenörleri ile birlikte Burdur’a göndermeme kararı aldı. İddia şöyle; Kız basketbol takımını erkek antrenörle Burdur’a göndermek istemediğini ifade eden okul müdürü takımı kendisinin ve bayan beden eğitimi öğretmeninin Burdur’daki grup müsabakalarına götürebileceğini söyledi.

Yine iddiaya göre; Bayan Beden eğitimi öğretmeni ise takımı kendisinin çalıştırmadığını ve doğal olarak takımla birlikte Burdur’a gitmesinin doğru olmayacağını söyledi. Ancak ikna olmayan okul müdürü bayan beden eğitimi öğretmenine baskı yaptı. Perşembe günü Burdur’da yapılacak müsabakalara takımı bugüne kadar hazırlayan 2 erkek antrenör yerine okul müdürü ve okulun bayan beden öğretmeni katılacak.

Ajans32’ye ulaştırılan elektronik postada, “Bu nasıl bir zihniyet; çocukları çocuk değil, kadın olarak mı görüyorlar? Takımı hazırlayan, kimin nasıl oynadığını bilen, takımın reflekslerini bilen antrenörleri erkek diye Burdur’a takımın başında göndermeyenler hakkında yetkili merciler bir işlem yapacak mı merak ediyoruz” denildi.

Konuyla ilgili gönderilen bir başka elektronik postada ise; “THY hosteslerin etek boyunu uzatıyor, Isparta’da okul müdürü kız öğrencileri erkek antrenör ile maça göndermiyor, sanki sinsi sinsi bir oyun oynanıyor” yorumu yapıldı.
Söz konusu iddialar, sporda haremlik selamlık dönem mi başladı? Yorumlarına da neden oldu.

Ajans32 olarak, hiçbir kurum yada kişiyi zan altında bırakmak istemediğimizi belirtir, bu haberi sadece bir ihbarın değerlendirilmesi olarak gündemimize aldığımızı bilmezi isteriz. Ajans32 konuyu çok boyutlu olarak araştırmaya devam edecek ve okuyucularını gelişmelerle ilgili bilgilendirecektir.

Yıldız Kızlar Okullar Arası Basketbol İl Birinciliği’nde TED Isparta Koleji’ni 50 – 29 mağlup eden Nazmiye Demire İlköğretim grupta liderliğini ilan ederek zirveye yükselmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum