Potanın Yıldızları Keşfedilecek

Son dönemlerde Masa Tenisini küçük çocuklarımızla tanıştırıp yaygınlaştırmayı hedefleyen Spor İl Müdürlüğü, ‘Altın Raketleri Yetiştiriyoruz’ projesiyle başarılı bir olgunluğa ulaşarak çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 17:14
Potanın Yıldızları Keşfedilecek

Isparta halkını sporu sevdirme amacını güden Spor il Müdürlüğü, Atatürk Stadyumunda ve Milli Egemenlik stadında ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi ile sabahları uzman antrenörlerle müzik eşliğinde plates, step aerobik, cimnastik çalışmalarıyla daha çok insanın spor yapmasına katkı sağladı.
Öğrencilere, on beş tatil ara döneminde ‘Karneni Getir Havuza Gir’ projesi ile çocuklarımıza Tahsin Bilginer Yüzme Havuzunda ücretsiz eğitim vermiş; sonrasında da Yetişkin halka yine ücretsiz ‘Yüzme Öğretiyoruz’ projesi ile yüzme eğitimi verdirmişti.

Geçen yıllarda Davraz Kayak Eğitim Merkezinin tanıtımını sağlamak ve öğrencilerimize kayak öğretebilmek adına, yıllarca okul okul haftanın farklı günlerinde ücretsiz kayak eğitimi verilmişti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “şimdi de 2013 Yılında hizmet alımından aileye katılan yeni antrenörlerle, farklı branşlarda farklı ilçelerimizde sporu sevdirme ve geliştirme adına lisanslı sporcu sayısını artırma hedefi ile yeni bir projeler geliştireceklerini, özellikle ilçelerde Basketbol, Güreş ve Atletizm dalları ile yeni başarılar hedeflenilmesi ilkesiyle antrenörler görevlendirdiğini” söyledi.

Eğirdir ilçesinde ‘POTANIN YILDIZLARINI KEŞFETME’ projesi ile Eğirdir’in yıllar önceki basketbolda elde ettiği başarıları günlerine dönmesi ve ilçede bir hareketlilik başlatarak yetenekli çocuklarımızı spora yönlendirmek ana hedefler arasında gösterilmektedir.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Eğirdir’e kadrolu Şube Müdürlerinden Hasan Gencer’i İlçe Müdürü olarak, bunun yanı sıra yeni alınan basketbol antrenörlerinden Turusan Yolcu’yu da ‘Potanın Yıldızları’ projesinde ilçeye görevlendirdiğini söyleyerek ilçede yeni bir basketbol akımı başlatacaklarını söyledi. Bu projede Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün yanında Kaymakamlığın, Belediye’nin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de yer alması gerektiğini söyleyerek bu anlamda bazı ön görüşmelerin yapıldığını ve akabinde resmi bir protokolle, yetenekli çocuklarımızı keşfedip çalışmalarımızı birlikte yürütmemiz gerektiğini söyledi. Özellikle Belediye ile yapılan ön görüşmelerin çok olumlu olduğunu Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in geleceğimiz olan çocuklarımız ile ilgili projelerin, imkanlarımız doğrultusunda tam destek vereceklerini, çocuklarımızın çalışmalara gelip-gitme ulaşımını sağlamada ve malzeme yardımında bulunabilecekleri sözünü almaları başlangıç için mutluluk verici” olduğunu söyledi. Ayrıca Türkiye Bölgesel Basketbol Liginde mücadele eden Isparta’nın tek takımı Elit Gençlik Spor Kulübü’nün basketboldaki adım adım başarı çizgisi ve izlediği yolun takibi ile Eğirdir’de de önümüzdeki dönem içerisinde Deplasmanlı Bölgesel Basketbol Lig Takımı kurulabileceği söylentiler arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.