Prandelli: Sabri Kararı Hep Birlikte Alındı

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nun kampa götürülmemesi hususunda, "Sabri kararı hep birlikte alınan bir karar." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2014 14:43
Prandelli: Sabri Kararı Hep Birlikte Alındı

İtalya Milli Takımı'ndan ayrıldıktan sonra Galatasaray'a gelen teknik direktör Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımın çok önemli bir tarihe sahip olduğunu ve her zaman kazanmak isteyen bir kulüp olduğu için tercihini bu yönde kullandığını söyledi."

Mancini'YLE ARAMIZDA FARK VAR"

Galatasaray'dan ayrılan teknik direktör Mancini ile kendisinin arasında farklılıkların olacağını ifade eden Prandelli, "Herkesin kendine has bir karakteri vardır. İnsanların nasıl konuştuğu ve nasıl davrandığı farklıdır. Kısacası Mancini ve ben aynı insanlar değiliz. Aynı ekolden gelebiliriz fakat futbola bakışımız farklı olabilir. Bu farkları zaten ilerde sahada göreceksiniz" dedi.

2002'de Parma'yı yöneten Prandelli ile şimdiki Prandelli arasındaki farkın "Saçlarım ağardı, biraz yaşlandım" şeklinde esprili bir dille yanıt veren İtalyan teknik adam "motivasyonumu hiç kaybetmedim, hatta bugün işime daha motiveyim. İhtiyar bir delikanlı var karşınızda" diye konuştu.

"BİZİM FELSEFEMİZ HER ZAMAN KAZANMAK OLACAK"

Galatasaray'ın bu sene birçok farklı kulvarda mücadele verecek olmasına rağmen en büyük hedeflerinin 4. yıldızı alabilmek olduğunu belirten Prandelli, "Bir kere şu kesin bu sene en büyük hedefimiz 4. yıldızı alabilmek. 4. yıldız çok önemli. Oyunculara da söylediğim gibi sadece 4 haftalık çalışma ile alamayız bunu. Aylarca çalışarak bu hedefe ulaşacağız. Bu hedefe ulaşmak için karşımıza çıkan bütün engelleri de aşmalıyız. Şu anda yapmamız gereken çok çalışmak. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi de var orada da en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Bunların dışında Türkiye Kupası ve Süper Kupa var. Zaten bir takımın yarıştığı kulvarlarda seçim hakkı yoktur, hepsinde sonuna kadar mücadele edersiniz. Bizim felsefemiz her zaman kazanmak olacak" şeklinde konuştu.

"ÇALIŞARAK DAHA İYİYE GİDECEĞİZ"

Prandelli, takımla iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve sistem konusunda da kafasında düşüncelerinin netleştiğini vurgulayarak, "Takım olarak çalışmalarımıza dörtlü savunma ile başladık ve önüne iki orta saha, kanatları koyup, ileride de forvet arkası ve forvet oynadık. Çalışmalarımıza bu şekilde başladık. Bir yandan da yerden oynamayı öğrenmeye çalışıyoruz. Bu nokta önemli. Her futbolcumuzda da bu çabayı görüyoruz. Ama durumumuz maçlardan sonra belli olacak. Çalışarak daha iyiye gideceğiz. Bizim felsefemizde birinci önceliğimiz topa sahip olmak ve oyunu kontrol etmek. Topa sahip olduğumuzda da hızımızı arttırmalıyız. Kontrataklara çıkarken oyunu iyi okumalı ve çabuk kurmalıyız. Oyunumuzu bunun üzerine kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞANSLIYIZ, ÇÜNKÜ TAKIMDA Selçuk İnan GİBİ BİR İSİM VAR"

Sarı-kırmızılıların tecrübeli hocası, kaptanlık konusunun kendisi için çok önemli olduğunu, kaptanlığı kime vermesi konusunda çok düşündüğünü dile getirerek, "Benim için kaptanlık çok önemli bir şey. Kaptanlık pazubandını taşıyan oyuncu öyle bir oyuncu olmalı ki, sadece Galatasaray takımı değil, taraftarı ve Türkiye'yi temsil eden bir futbolcu olmalıydı. Şanslıyız, çünkü takımda Selçuk İnan gibi bir isim var. ve Selçuk İnan'ı kaptan yaptık. Selçuk sadece Galatasaray'ı değil Türkiye'yi ve Galatasaray taraftarını temsil ediyor. Herkesin sevdiği bir insan. Benim içinde Selçuk'la çalışmak büyük bir onur. Ben kıyaslamayı çok sevmiyorum ama Selçuk zarif bir futbolcu. Çok klas ve topa hükmedebilen bir oyuncu. Kendisi umarım Pirlo'nun kazandıklarını kazanabilir. Umarım Pirlo gibi bir futbol kaderi olur" diye konuştu.

Sneijder'in konumunun kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Prandelli, "Sneijder dendiğinde, Dünya Kupası'na katılan ve herkesten çok koşan, çalışan bir Sneijder bekliyorum. Dünya Kupası'nda gösterdiği performansı bizim için de göstermesini diliyorum" sözlerini sarf etti.

"SABRİ KARARI HEP BİRLİKTE ALINAN BİR KARAR"

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu'nun kampa götürülmemesi hususunda, İtalyan teknik adam bu kararı tek başına almadığını belirterek, "Basın karşısına çıktığımda da söyledim. Sabri kararı hep birlikte alınan bir karar. Kişisel olarak Sabri'ye ya da diğer oyunculara karşı herhangi olumsuz bir düşüncem yok ama Galatasaray'da değişim zamanı geldi. Açıkçası çok iyi genç isimler var. Gelecek vadeden çok kaliteli gençlerimiz var" ifadelerini kullandı.

"TEKNİK DİREKTÖR SADECE YOL GÖSTERİR"

Futbolun her zaman futbolcuların olduğunu belirten Prandelli, "Ama şöyle de bir şey var. Orkestra yönetmek gibi düşünürsek, takımı da birisinin yönetmesi lazım. Müzikte nasıl zamanlamaların ve ahengin tutturulması gerekiyorsa, futbolda da gereken taktikler ve oyun sistemlerinin gösterilmesi lazım. Ama her zaman dediğim gibi futbol futbolcuların oyunudur. Teknik direktör sadece yol gösterir" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray taraftarının önüne çıkacak olmanın da kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Galatasaray maçlarını izledim ama videodan izlemek gibi olmayacaktır. Taraftarımız karşısında oynamak çok büyük bir şey olacak. Orası bir cehennem ve bu bize karşı olmayacak. Bizim için çok büyük bir avantaj" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.