‘Prim Gün Haksızlığı Son Bulsun’

CHP’li Halıcı EYT Mağduru Muhtarların Sesi Oldu ‘Prim Gün Haksızlığı Son Bulsun’

Yayınlanma:
‘Prim Gün Haksızlığı Son Bulsun’

Geçtiğimiz yıl geçen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifinin kabul edilmesiyle 5500 iş günü ile Emekli olma hakkı getirilmişti. Ancak muhtarların primlerinin BAĞ-KUR üzerinden devam etmesiyle emekli olma sınırı muhtarlarda 9 bin iş gününe çıkmıştı. CHP konuyu Meclise taşıdı.

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Halıcı “Bakanlık olarak, muhtarların yaşadığı EYT mağduriyetinin ve adaletsizliğinin giderilmesi için ne zaman harekete geçilecektir? Muhtarların yaşadığı bu haksızlığın giderilmesi amacıyla neden gerekli yasal düzenlemeler yapılmamaktır?” diye sordu.

Önergesinde muhtarların, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, toplumla kamu kurumlarının arasında iletişimi ve işbirliğini sağlayan demokrasinin köşe taşları olduğunu söyleyen CHP’li Halıcı “Muhtarlar, halkın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesidir. Bu nedenle kamu hizmetlerindeki rolleri çok önemlidir. Bu anlayışla kamu hizmetlerinin zamanında, etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve sonuçlandırılmasında muhtarlığın görev ve sorumluluğunun önemi açığa çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.