Prof. Dr. Göksoy’da Endonezya Ziyaretine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3-6 Nisan 2011 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 16 yıl sonra Endonezya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2011 11:39
Prof. Dr. Göksoy’da Endonezya Ziyaretine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3-6 Nisan 2011 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 16 yıl sonra Endonezya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’e bakanlar, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, gazeteciler, işadamları grubunun yanı sıra altı kişilik bir akademisyen grubu da eşlik etti. Endonezya üzerine akademik çalışmaları bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Göksoy da, akademisyen grubunda yer alan isimler arasındaydı.

Resmi heyet üyesi olarak ziyarete katılan Prof. Dr. Göksoy, doktora tezi başta olmak üzere Endonezya üzerine çeşitli akademik çalışmaları bulunması nedeniyle davet edildiğini; heyette ayrıca çeşitli üniversitelerden üç uluslararası ilişkiler, bir siyaset bilimi, bir de insan bilimleri alanında çalışan uzman akademisyenin bulunduğunu belirtti.

Ziyaretin akademik boyutunda, her iki tarafın üzerinde en çok durduğu konuların başında Türkiye’de Malayca/Endonezyaca, Endonezya’da da hiç Türkçe bölümün olmaması olduğunu belirten Göksoy, ziyareti şu sözlerle değerlendirdi: “Bu konu Cumhurbaşkanı Gül’ün Türk akademisyenlerle yaptığı değerlendirme toplantısında da gündeme geldi. Cumhurbaşkanımız Türkiye’de de benzer şekilde Endonezya Çalışmaları Bölümünün bir an önce açılması gerektiğini vurguladılar. Karşılıklı olarak bu tür bölümlerin açılması halinde, akademik işbirliği konusunda önemli bir adım atılmış olacak. Bu arada Türk akademik heyeti olarak Endonezya Üniversitesi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaret sırasında Rektör Prof. Gumilar Rusliwa Somatri, Beşeri Bilimler Fakültesi dekanına bir “Türkiye Çalışmaları Programı” açılması talimatı verdiğini söylemiş ve bu programda sadece Türkçe öğretilmeyip Türk tarihi, siyaseti, ekonomisi ve kültürü üzerine her konunun yer almasının planlandığını belirtmiştir. Ziyaret sırasında ayrıca, Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono da resmi akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Endonezya Üniversitesi Rektörüne Türk öğrencilere yönelik çok sayıda lisans, yüksek lisans ve doktora bursu tahsis edilmesi talimatı verdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.