Prof. Dr. Turan Yazgan Anıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Otağı Topluluğu ile Genç Akademisyenler Kulübü tarafından “Prof. Dr. Turan Yazgan ve Öksüz Kalan Türk Dünyası” konulu bir konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 09:39
Prof. Dr. Turan Yazgan Anıldı

Hafız İbrahim Demiralay Amfisi’nde gerçekleşen konferansı, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlyas Topsakal verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilgi Otağı Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Kemalettin Taş, ölümüyle herkesi hüzne boğan Prof. Dr. Turan Yazgan’ın Türk dünyasının önemli bir ismi olduğunu söyledi ve konferansın başarılı geçmesini diledi.

Konuşmasına insanoğlunun kişiliğini doğduğu topraklardaki kültürden aldığını ve bireylerin kişiliğinin temelini içinde bulunduğu kültür değerlerini ve bunu içselleştirmesinin oluşturduğunu belirterek başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Turan Yazgan’ın kendini bilimin yanı sıra Türk kültürüne adamış bir insan olduğunu dile getirdi. Tarih bilincinin olmamasının bir toplumun hiçbir şeyi değerlendiremeyeceği anlamına geldiğini de sözlerine ekleyen Akyıldız, tarih bilincine önem veren Yazgan’ın büyük emekleri olduğunu vurguladı.

“Prof. Dr. Turan Yazgan ve Öksüz Kalan Türk Dünyası” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlyas Topsakal da, ömrünü Türk dünyasına adamış fikir adamı Turan Yazgan’ın önderliğinde kurulan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı hakkında bilgi verdi. Topsakal, İsmail Gaspıralı’nın da işaret ettiği ‘’Dilde, fikirde ve işte birlik’’ sağlanmasına yönelik çok büyük hizmetler veren Yazgan’ın Türk dünyası adına yaptığı çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.