Prof. Dr. Türker Baş ile "Etkili Liderin 7 Alışkanlığı"

Prof. Dr. Türker Baş ile "Etkili Liderin 7 Alışkanlığı"

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 14:34
Prof. Dr. Türker Baş ile "Etkili Liderin 7 Alışkanlığı"

Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları, İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Yöneticinin Eğitimi Modül 2:Etkili Liderlerin 7 Alışkanlığı”  konulu seminer, Sakarya Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda ulusal ve uluslararası pek çok araştırma projesini yürüten Prof. Dr. Türker Baş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmalarını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı “Kurumsal olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz bu semirenin devam etmesini diliyoruz.” diyerek teşekkürlerini iletti.

Liderlerin etki alanlarının genişletilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Türker Baş, gelişim basamakları hakkında bilgi verdi.Sorunu görüş biçimimiz, sürekli olgunlaşma modeli, üretim ve üretim yeteneği tekniklerinin eşit derecede olması gerektiğini söyleyen Baş, "Etkili Liderin 7 Alışkanlığı" isimli bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılara iş ve özel yaşantılarında daha etkili olmalarını sağlayacak 7 basamaklı bir gelişim rehberi sunan, bunların da hayata geçirilmesi konusunu örnekler üzerinden aktaran Baş, gelişim ve değişim ilkeleri ile kazanımlar hakkında bilgiler verdi. Baş, etki alanı ile ilgi alanı ayrımı, sonunu düşünerek başlamanın önemi, aciliyet bağımlılığı, önemli acil ayrımı, önceliklere dayalı zaman planlaması konusunda katılımcılara kendi bireysel ve kurumsal zaman planlaması oluşturulmasını, reaktif tutumlarını proaktife dönüştürme konularından bahsetti.

Prof. Dr. Türker Baş, "Kazan/Kaybet’i, Kazan/Kazan’ a dönüştürmeyi öğrenin, sinerji yaratın, anlamaya çalışın, öğrenmeyi öğrenin , dinleyin, paradigmanızı değiştirin" diyerek katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.