Prof.Dr. Baykul AÇBİD' e Başkan Oldu

Prof.Dr. Baykul AÇBİD' e Başkan Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2017 15:35
Prof.Dr. Baykul AÇBİD' e Başkan Oldu

Genel amacı "Ağız ve Çene-Yüz Bölgesi ile komşualanlara ait Hastalıklar ve Cerrahileri konularında dişhekimi ve elemanlarındaha iyi eğitimleri ve yetişmelerini sağlamak; bunların yurtiçi ve dışındakikurs, seminer ve benzeri bilimsel çalışmalara katılmalarını ve araştırmayapmalarını sağlamak, onları temsil etmek, aynı konuda çalışan, dernek, kurul,kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak" olan AÇBİD'de yapılan son genelkurulda Prof.Dr. Timuçin BAYKUL başkanlığa seçildi.

Kısa adı AÇBİD olan Türkiye Ağız ve Çene-Yüz CerrahisiBirliği Derneği kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalar sonucunda,Mart 2017'deHong Kong'da yapılan toplantıda dernek, "International Association of Oraland Maxillofacial Surgeons" tarafından Türkiye'yi temsil eden meslekidernek olarak tanınması kabul edilmişti. Böylece AÇBİD’ in, IAOMS çatısıaltında toplanan diğer ülke dernekleri ile birlikte Türkiye'yi temsil edecekşekilde her türlü konsey çalışmalarına katılması kararlaştırılarak resmi olarakonanmıştı. 

 

Ayrıca Dernek daha önce "Avrupa Kraniyo Maksillo Fasiyal Cerrahi Derneği" (EACMFS)tarafından da Türkiye'yi  temsil etmesikabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum