Profesörden İlginç Tweet Savunması

Profesörden İlginç Tweet Savunması

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2018 11:58
Profesörden İlginç Tweet Savunması

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir’in paylaşımı tepkilere neden oldu. Prof. Dr. Özdemir, Twitter’da bir kadın kullanıcının iletisine verdiği yanıtta, “Sana bir gerçeği göstereyim. Senin zihniyetindeki kızlar senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul ve lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor” ifadelerini kullandı.



Tepkilerden sonra Prof. Dr. Özdemir, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “O kullanıcı sürekli siyasi konularda yazıyordu. İnsanların sinir uçlarına dokunacak mesajlar yayınlıyordu, cevap olarak yazdım. ‘Patlatılıyor’ değil ‘parlatılıyor’ olacaktı, ‘r’ harfini ‘t’ olarak yazmışım. Parlatılıyor derken militanlaştırılıyor, yetiştiriliyor anlamında...” Rektörlük ise akademisyen hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.