Proje Hazırlamak Zor Değil Yeter ki Alışkanlıkları Yenin

TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Proje hazırlamak için mevzuatın zor olmadığı daha önceki alışkanlıklardan dolayı proje başvuru sahibine zor geldiğini belirtti.

Yayınlanma:
Proje Hazırlamak Zor Değil Yeter ki Alışkanlıkları Yenin

Gülbirlik Genel Kurulu’na katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü nRamazan Çelebi, Gülbirlik üyelerine kurumun işleyişini,uygunluk kriterlerini ve proje hazırlamanın önemi konusunda detaylı bilgi verdi.

Proje hazırlamak için mevzuatın zor olmadığı daha önceki alışkanlıklardan dolayı proje başvuru sahibine zor geldiğini belirtti. Özkaynak yetersizliğinden kaynaklanan proje başvuru sayısının yetersizliğini ise banka kredileri ve kredi garanti fonu kefaleti yoluyla aşılabileceği üzerinde durdu.

Çelebi konuşmasını proje detaylarını anlatarak sürdürdü. Depo, barınak, makine garajı gibi yapım işleri dahil, traktör ve ekipmanları, bahçe ve tarla ekipmanları, basınçlı sulama sistemleri, işleme-paketleme makineleri alımında, proje hazırlığı ve danışmanlık gibi hizmet alımları toplam tutarının % 50 sinin karşılıksız olarak hibe şeklinde verileceğini dile getirdi.Bu hibeden yararlanılmadığı taktirde fonun AB havuzuna geri gideceği konusunu vurgulayan Çelebi,zaman kaybetmeden bu fondan yararlanmalarının öneminden bahsetti.Daha sonra karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantı üyelerin bilgilendirilmesi açısından verimli şekilde sona erdi.Üyelerin bu toplantıdan ayrılırken proje hazırlayarak Isparta’ya yatırımda bulunacağı konusunda umut verdi.

TKDK Uzmanları tarafından Başvuru Paketinin nasıl hazırlanacağı ve ne gibi bir yol izlemeleri gerektiği ile ilgili Dökümanlar katılımcılara verildi.Proje hazırlamak isteyenlerin Kurumumuza gelerek daha fazla bilgi alabilecekleri söylendi.Ayrıca Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Yerel Ürünler-Mikro İşletmelere sağlanan destek dışında Kırsal Turizm konusunda da yatırım düşünenler için de pansiyon,lokanta gibi kırsal turizm ile ilgili işletme kurmalarının destek konuları içinde olduğu söylendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.