Proje İşi Bitti Sıra Jazz'da

Antalya'da, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Antalya Caz Festivali etkinlikleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyon sponsorlarından olmasıyla Burdur ve Isparta'da da gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 19:00
Proje İşi Bitti Sıra Jazz'da

Antalya'da, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Antalya Caz Festivali etkinlikleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyon sponsorlarından olmasıyla Burdur ve Isparta'da da gerçekleştirilecek. Klarnet, kanun gibi enstrümanları kullanan, geleneksel Balkan çingene ve Anadolu ezgilerini, caz tadında özgün yorumlayan Makedonya, Yunanistan, Türkiye ve Amerikalı üyelerden kurulu grup New York Gypsy All Stars'ın, 24 Temmuz'da Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Psidia Antiocheia ile 26 Temmuz'da Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos antik kentlerinde konserleri, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bölgede kalkınmanın ekonomik boyutunun yanında sosyal ve kültürel boyutuna da önem veren Antalya, Burdur ve Isparta'nın kalkınma ajansı BAKA, 20 Temmuz'da başlayacak Antalya Uluslararası Caz Festivali etkinlerini bölgeye taşıyor. Balkan çingene ve Anadolu ezgilerini kanun, klarnet de kullandıkları caz yorumlarıyla tanınan New York Gypsy All Stars grubu, BAKA'nın sponsorluğunda, Isparta ve Burdurlu müzikseverlerle buluşuyor. Grup, Türk, Makedon, Yunanlı ve Amerikalı müzisyenlerden oluşuyor.

ÜNLÜLERLE AYNI SAHNEDE
Selim Sesler, Derya Köroğlu, Al Di Meola, Brooklyn Funk Essentials, Ivo Papasov, Hüsnü Şenlendirici ve Vassilis Saleas ile beraber aynı sahnede çalan grubun lideri Türk-Makedon İsmail Lumanovski klarnetiyle, Taner Pınarbaşı kanunuyla, Avustralya'da doğan çocuk yaşlarda Türkiye'ye gelen Engin Günaydın vurmalı çalgılarda, '2010'un En İyi Latin Jazz Bas Gitaristi' unvanı bulunan Yunanlı Panagiotis Andreou bas gitarıyla, besteci ve aranjör Amerikalı Jason Lindner de keybourd ile sahne alıyor.

Katılımın ücretsiz ve tüm müzikseverlerin davetli olduğu Isparta ile Burdur'daki New York Gypsy All Stars grubunun konserleri, 24 Temmuz saat 20.30'da Yalvaç Pisidia Antiocheia Agustus Tapınağı'nda, 26 Temmuz saat 19.30'da da Ağlasun Sagalassos Antoninler Çeşmesi'nde başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.