Proje Katılımcıları Veda Programında Buluştu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Çünür Mahalleli bayanlar ile SDÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen Gökyüzünün Yarısı Projesi sonrasında öğrenci ve kadınlar veda programı düzenledi.

Yayınlanma:
Proje Katılımcıları Veda Programında Buluştu

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları 1 ve 2. Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen, “Gökyüzünün Yarısı” adlı proje sona erdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ‘Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu’ tarafından hazırlanan projeyle birlikte, öğrencilerle Çünürlü kadınların işbirliğiyle tamamlanana proje çalışmaları sonrasında, Çünür Sosyal Tesisleri’nde bir veda programı düzenlendi.

Programa Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, proje sorumlusu öğretim görevlileri ve öğrenciler ile Çünürlü bayanlar katılım sağladı.
Proje çalışmaları sırasında öğrenciler ile Çünürlü bayanların kurdukları dostluk ve duygu bağlarına dikkat çekildiği veda programında, bu tür projelerin birlikte devam etmesi görüşleri öne çıktı.

Proje kapsamında, 98 gün boyunca kadınlara yönelik çeşitli faaliyetler yapan grup üyeleri, toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturmayı, kadına yönelik aile içi şiddetin suç ve kadın bedenine – benliğine yapılan bir saldırı olduğunu hatırlatmayı amaçladıklarını ifade ederek, kadınların toplumda sırf ‘kadın’ olmaktan dolayı karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesinde başarı sağladıklarına inandıklarını söylediler.
Veda programı, bayanlar ile öğrencilerin yaptığı ikramların sunulması ve hatıra fotoğraflarının çekimiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.