Proje Tamam Sıra Yatırımda

160 bin dekar alana yapılacak olan Atabey Ovası Sulama projesi tamamlandı. 120 milyon TL’ye mal olacak yatırımın bir bölümü DSİ tarafından karşılanacak. Proje ile Atabey, Gönen, Aliköyü ve çevresinde kapalı sulama sistemine geçilmiş olacak.

Yayınlanma:
Proje Tamam Sıra Yatırımda

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, projesi hazırlanan ve 2013 yılı sonunda bitirilecek olan Atabey Ovası Sulama Projesinin yapımının 120 Milyon TL’ye mal olacağını söyledi.

Yaklaşık 160 Bin dekar alana yapılacak olan Sulama projesinin 120 milyon TLye mal olacağını belirten Ak Parti Milletvekili Recep Özel, bu sudan Gönen, Aliköy ve çevre beldelerinde yararlanacağını söyledi.
Atabey Ovası Sulama projesinin sona erdiğini belirten Özel, “proje tamamlandı. 2013 yılı sonunda bitirilecek. 120 Milyon TLye mal olacak bu yatırımın bir kısmını vatandaşlar karşılayacak. Su kayıplarına yol açan ve çiftçilerimizin çok pahalıya sulama yapmasına sebep olan açık sistemden vazgeçilip basınçlı kapalı sisteme geçilecek. Ve köylümüzün, çiftçimizin sıkıntısı büyük oranda düşecek” dedi.

Sulama Birliği ve DSİ’nin ortaklaşa yapacağı bu yatırıma 2013 yılında başlanacak. Projenin 2013 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.