Projelerle Çalışıyoruz

Batıkent Mahallesi ISBAŞ Fabrikası arkasında yapımı devam eden Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Kapalı Pazaryeri Projesi’nin üst kapatma işlemine başlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2013 15:14
Projelerle Çalışıyoruz

Gökkubbe’nin orta noktasında yer alacak olan ve kasnak olarak tabir edilen büyük çelik kütlesi bir kaide ile yerine yerleştirildi. Ardından kolon ile kasnak arası bağlantının ilk denemeleri yapılırken, yerleştirme yöntemleri belirlendi. Buna göre her bir kiriş geçişi için dört vinç kullanılacak.

Çalışma yöntemleriyle ilgili olarak yerinde incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe’de önemli bir çalışma aşamasına geçtiklerini söyledi. 100 metre tek açıklıkta inşasına devam edilen inşaatın statik olarak bir ilk olduğunu belirten Günaydın, yapılan çalışmayı, ‘İddialı ve hata kabul etmeyen bir çalışma’ olarak nitelendirdi.

Hassas bir çalışma gerçekleştirilmesi gerektiğine değinen Başkan Günaydın, Gökkubbe’nin tamamlanmasının ardından ulusal ve uluslararası fuarların düzenlenebileceği ve kış aylarında da ısıtma sistemli bir kapalı pazaryerine Isparta’nın sahip olacağına değindi. Günaydın, “Burası çok fonksiyonlu bir yapı oluyor. Şehrimizi yıllarca temsil edecek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Zor bir çalışma ancak bunun da hakkından geleceğiz” şeklinde konuştu.

Gökkubbe’nin hemen yanında yer alan ve toplam 9 bin metrekarelik 3 katlı çelikten inşa edilen otoparkın çalışmalarında da sona yaklaşıldığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “2. otopark çalışmasını Sağlık İl Müdürlüğü arakasında yapacağız ve bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık.

Sayın Valimizle de proje ile ilgili görüştük, sayın valimizde projeyi beğendi. Isparta’da otopark konusunda reform yapacağız. Şehrimizde çeşitli yerlerde otoparklar yapmayı planlıyoruz. Şehrimizdeki otoparklar çoğalacak ve hiçbir araç caddelerde kalmayacak” görüşlerinde bulundu.

Otoparkların yapımının tamamlanmasıyla birlikte de şehir trafiğinin rahatlayacağını söyleyen Başkan Günaydın, projelerle çalıştıklarını anlatarak, çalışmaların Isparta’ya hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum