Projeyi Başbakan’a Anlattı

Vali Memduh Oğuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “İlim Şehri Isparta” projesini anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2013 18:31
Projeyi Başbakan’a Anlattı

23 Temmuz 2013 Salı günü Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Ofisinde 1,5 saat süreyle görüşen Vali Oğuz, yaklaşık 3 yıllık Isparta Valiliği süresince yapılan çalışmaları başbakana anlattı.

Görüşmenin detaylarını kamuoyu ile paylaşan Vali Memduh Oğuz; “Sağ olsunlar Sayın Başbakanımız beni resmi konutta kabul ettiler. Yaklaşık 3 yıllık Isparta Valiliğimle ilgili ayrıntılı malumat arz ettim. Isparta’da yapılan işleri, yapılması planlanan işleri Sayın Başbakanımıza arz etme imkanı buldum. Kendileri büyük bir ilgi gösterdiler. Vakit sınırlaması olmadan Isparta’nın bütün konularını ayrıntılarıyla görüşebilme imkanı bulduk” dedi.

Vali Oğuz’un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığı önemli konulardan biride “İlim Şehri Isparta” projesi oldu.

Projeyi başbakana ayrıntılı olarak arz ettiğini ifade eden Vali Oğuz; “Kitabımızdan bir tanesini kendilerine takdim ettim. Sayın Başbakanımız tetkik buyurdular ve dünyadaki ilim şehri kavramının ne olduğunu ve Türkiye’deki ilim şehri uygulamasında Isparta’nın öncülük vazifesine talip olduğunu arz ettim. Sayın Başbakanımız çok büyük bir hüsnü kabul gösterdiler. Isparta’yı çok sevdiklerini ve Isparta’nın manevi değerlerine vakıf olduklarını, ayrıca Isparta’nın Türkiye ekonomisine önemli katkıları olduğunu söylediler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Isparta’ya davet eden Vali Oğuz, ziyaretin önümüzdeki dönemde gerçekleşeceğini belirterek; “İnşallah Sayın Başbakanımız önümüzdeki dönemde özellikle üniversite ağırlıklı birkaç programda Isparta’da bulunacaklar.

Benim bayramdan sonra aktif valilik görevim sona ereceği için aynı zamanda başbakanınıza arzı vedada etmiş oldum. Biz Sayın Başbakanımızın gece-gündüz demeden çalıştığı yüksek temposunu yakinen biliyoruz. Bizde il idarecisi olarak Sayın Başbakanımıza paralel olarak çalıştığımızı ve vatandaşımızı aç da açıkta bırakmadığımızı anlattık. Isparta Valiliği görevine başladığım gün şahsi cep telefonumu ilan ettiğimi, herhangi bir vatandaşımız benim evimde yiyeceğim yok dediğinde yarım saat içerisinde ona 1 aylık yiyeceğini gönderdiğimizi anlattım.

Bize tevcih ettikleri emaneti elimizden geldiği kadar ifa etme gayreti içerisinde bulunduğumu söyledim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum