Provokasyonlara Dikkat!

Yalan, Yangından Hızlı Yayılır!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2021 13:00
Provokasyonlara Dikkat!

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Bir çok ilde eş zamanlı başlayan orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye tek yürek olurken, bazı provokatörler yine iş başında. 

Çeşitli sahte sosyal medya hesaplarında kamuoyunu endişeye, tedirginliğe ve toplumu kaosa sevk etmeye çalışan provokatörler iş başında. 

Bunun son örneği de sahte sosyal medya hesaplarında Isparta ile ilgili yapılan provokatör paylaşımlar oldu. 

Yapılan bir paylaşımda "Arkadaşlar Isparta'da kundaklama var. Görüntüleri yayalım. Isparta Şarkikaraağaç, Anamas Milli Parkı, Dedegöl Yaylası ve Isparta Konya Karayolu yanıyor" şeklinde paylaşımlar yapıldı. 

Paylaşımlarda özellikle 'Görüntüleri yayalım' ifadeleri kullanılarak, gerçek dışı bilgilerin kamuoyunda yayılması istendi. 

Ajans32 olarak uyarıyoruz: Güvenilir haber kaynakları dışında sosyal medyada gördüğünüz her görüntü ve bilgi görünümlü yalanları yayıp, provokatörlere alet olmayın. Zira yapılan paylaşımlardaki görüntüler zaten Isparta'ya ait değil. 

1-071.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum