Rakibimiz Hırvatistan

EURO 2012 elemeleri play-off turunda seribaşı olamayan A Milli Takımımız'ın rakibi Hırvatistan oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2011 01:09
Rakibimiz Hırvatistan

EURO 2012 elemeleri play-off turunda seribaşı olamayan A Milli Takımımız'ın rakibi belli oldu.

Polonya'nın Krakow kentinde gerçekleşen kura çekiminde, A Milli Takımımız Hırvatistan ile eşleşti. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak Play-off maçlarının ilki 11-12 Kasım tarihlerinde Türkiye'de, rövanş ise 15 Kasım tarihinde Hırvatistan'da olacak.

BİR BAKIŞTA RAKİBİMİZ...
Hırvatistan bize yakın zamanda pek de yabancı gelmeyen bir ekip. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde karşılaştığımız ve uzatma dakikalarının son saniyesinde Semih Şentürk'ün ayağından bulduğumuz gol ve ardından gelen penaltı atışları sonucunda dramatik bir şekilde elediğimiz Hırvatistan, F Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Yunanistan'ın yenilgisiz lider olarak bitirdiği grupta 7 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hırvatlar, 18 gol atıp kalelerinde de 7 gol gördüler. Ekibimizle daha önce 4 maça çıkan Hırvatlar bu maçlardan sadece 1 galibiyet çıkarabilirken 2 mağlubiyet bir de beraberlikle sahadan ayrıldı. Beraberlik ile sona eren karşılaşmada da penaltılarla gülen taraf Milli Takımımız oldu. Slaven Bilic'in teknik patronluğunu yaptığı ekipte, eski Beşiktaş'lı kaleci Vedran Runje'nin yanı sıra yine eski Beşiktaş'lı Gordon Schildenfeld de bulunuyor.

Grup elemelerinde takımın en etkili oyuncusu olarak Niko Kranjcar göze çarparkan, Luka Modric, Ivan Perisic, Danijel Pranjic, Ivica Olic, Ivan Klasnic, Mladen Petric ve Eduardo gibi Avrupa futbolunun da önemli isimleri yer alıyor. Son karşılaşmasını Letonya ile Kantrida Stadyumu'nda oynayan Hırvatistan'ın ilk 11'i şu şekilde oluşmuştu; Kalede; Pletikosa, Corluka, Lovren, Simunic, orta alanda Srna, Strinic, Modric, Kranjcar, Rakitic, hücumda ise Eduardo ve Mandzukic...

İŞTE EŞLEŞMELER
TÜRKİYE
- HIRVATİSTAN
Estonya - İrlanda
Çek Cumhuriyeti - Karadağ
Bosna Hersek - Portekiz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.