Ramazan Davulcuları Hazır

Isparta Belediyesi Ramazan Ayında görev alacak olan davulcuları belirliyor. Mahallelere göre görev yapacak olan davulculara görev yaka kartları dağıtılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2013 17:18
Ramazan Davulcuları Hazır

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde yapılan seçmeler sonrasında vatandaşlar korsan davulcular konusunda uyarıldı.

Yaka kartı bulunmayan davulculara hiçbir şekilde inanılmamasını ve para verilmemesi uyarısında bulunulurken, vatandaşların böyle bir durum karşısında Zabıta Müdürlüğü’ne 24 saat ihbarda bulunabileceği aktarıldı.

Pazartesi günü akşamı ilk teravih namazıyla başlayacak olan Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcular sokaklarda çalacakları davullar ve söyleyecekleri manilerle vatandaşları sahura kaldıracak. Görev alacak olan bu davulcular Zabıta Müdürlüğü’nde kurulan bir komisyon tarafından belirlendi. Belirlemede davulcu adayları ritim ve mani testlerinden geçti.

Davulculara kimlik kartı vererek yaptıkları işin yasal hale getirildiğini söyleyen Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, “Isparta Belediyesi olarak Ramazan Ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Arkadaşlarımız kutsal bir görev yapacaklar. Bu bir gelenek haline gelmiş.

Geleneği en iyi şekilde yaşatmak için işin erbabı olan arkadaşlarımızı aralarından seçtik. Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. Davulcu arkadaşlarımıza kartlarını da dağıtarak, korsan davulcuların önüne geçmek istiyoruz. Tüm halkımızın Ramazan ayını şimdiden kutluyoruz. 60 müracaatımız oldu, bu arkadaşlarımız arasından 49 arkadaşımızı seçeceğiz. İlk aşamada 15 arkadaşımızı belirledik, seçmelerimiz devam edecek” dedi.

Isparta’nın kadın davulcularından Hanım Bolat da, “Bir bayan davulcu olarak, geçen yıl çalmamıştım. Bu yıl çalıyorum. Halkımızın memnun olması için elimden geleni yapacağım” ifadesinde bulundu.

Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini dileyen Neşet Kaya “45 yıldır Isparta’nın belirli yerlerinde davul çaldım. Şimdi de İstiklal Mahallesi’nde Ramazan Davulu çalacağım. Tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum