Ramazan Eğlencesi Gökçay’da

Isparta belediyesinin geleneksel hale getirdiği Ramazan Ayı özel eğlence programı bu yıl Gökçay Mesireliğinde düzenleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2013 18:42
Ramazan Eğlencesi Gökçay’da

Havaların sıcak olması nedeni ile seçilen Gökçay Mesirelik alanı Ramazan’a ayrı bir renk kattı. Yeşillik ve serin bir ortamda düzenlenen program vatandaşa hem günün stresini attırdı hemde Programı gönül rahatlığı ile dinledi.

Belediye Programın daha etkin takip edilebilmesi ve halkın mesirelik alana daha kolay ulaşabilmesi için Kaymakkapı Meydanından ücretsiz sefer düzenledi. Belediye Ayrıca nostalji trenlerini de faaliyete geçirerek program alanına iki trenini de seferber etti. Hergün saat 20.00’de Kaymakkapıda başlayan seferler ring halinde gece 01.00’e kadar devam edecek.

Ramazan etkinliklerinin ilk günü olmasına rağmen vatandaşın ilgisi oldukça yoğun oldu. Program yine her yıl olduğu gibi çocuklara özel programla başladı. Osmanlı’dan bize miras kalan perde oyunu ile ilk program başladı. Hacıvat ve karagöz hem çocukları hemde vatandaşı yine güldür geçirdi.

Program daha sonra Ezgi Sanatçısı Cemal Kuru ile devam etti. Cemal Kuru’nun ölüm ve kabir üzerine derlediği ezgileri halk tarafından ilgi topladı. Zaman zaman ezgilere gözyaşı ile devam eden vatandaşlar dikkatten kaçmadı. Sanatçı Cemal Kuru’nun arından İlahi sanatçısı Mehmet Gökçe sahne aldı. 

Mehmet Gökçe önce kendi derlediği ilahileri söyledi. Daha sonra halkın isteklerine de cevap verdi. İlk gün programı gece 01.30’da sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.