Ramazan Kabalak'tan İlginç İddialar

Belediye operasyonu kapsamında 120 gün cezaevinde kalan şehiriçi temizliği eski firma yüklenicisi Ramazan Kabalak, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez ayrıntılı olarak haber ekibimizle operasyonu değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 13:41
Ramazan Kabalak'tan İlginç İddialar

Belediye operasyonu kapsamında 120 gün cezaevinde kalan şehiriçi temizliği eski firma yüklenicisi Ramazan Kabalak, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez ayrıntılı olarak haber ekibimizle operasyonu değerlendirdi.

Kabalak, cezaevine neden girdiğini hala bilmediğini, asıl sorumluların cezalandırılmadığını iddia etti. Kabalak, mart ayında yeni tutuklamalar olabilir diyerek, çöp deponi alanı ihalesiyle ilgili şok iddialarda bulundu.

Isparta çöp deponi alanı ihalesine yapılan itiraz sonrası ihalenin perde arkası ortaya çıktı. Isparta Belediyesi operasyonu kapsamında 120 gün cezaevinde kalan şehiriçi temizliği eski firma yüklenicisi Ramazan Kabalak, asıl irdelenmesi gereken konunun çöp deponi alanı ihalesi olduğunu söyledi. Kabalak, aynı firmanın 2 yıl arayla aldığı ihalede, aşırı fiyat düşürmesinin manidar olduğunu anlattı.

Ramazan Kabalak, “2009 yılında Hasan Balaman zamanında 8.5 liraya yapmış, bir kilo çöpün ıslahını. 2009 yılında mazot 2 bin lira. 2011 yılında geldi aynı firma günah çıkarır gibi 5 lira 17 kuruş attı. Ve dedim ki sayın başkanım, bu adam 8.5 liraya yapmış, sen kamuya zarara uğratanları, firmayı niye mahkemeye vermiyorsun dedim. Çıkıyorsun, Hasan Balaman şöyle yapmış, böyle yapmış diyorsun. Sen ha yemişsin ha yiyene çanak tutmuşsun. Benim gözümde bu budur. Sen niye mahkemeye vermiyorsun dedim. Türkiye’de geriye giden bir ticaret var mı? Yüzde 75 mazot zammı var. Ve ben bu adamı mahkemeye verdiremedim. İhaleyi bu arkadaşımıza vermeye kalktı, ben belediyeyi düşünüyorum dedi. Ben belediyeyi düşünüyorum dedi.” dedi.

KAMU İHALE KURUMU'NA ŞİKAYET
Ramazan Kalabak, yaptığı şok açıklamasında, 2009 yılında çöp ıslah ihalesini kazanan firmanın şartnameye uygun davranmadığını, sahte belgeler düzenlenerek Isparta Belediyesi tarafından firmanın korunduğunu Kamu İhale Kurumu’na yaptığı şikayetle tespit ettirdiğini iddia etti.

Kabalak, “İtirazımızı yaptık, birileri şikayet etmiş, benim ifademe başvurulmuş. Sayın savcımız Ali Çakmak beye bu konuyla ilgili bildiklerimi anlattım. KİK’in resmi gazetede yayımladığı evrak ve burada diyor ki, firma ekskavatör kiraladım demiş, mal sahibinin imzası kaşesi yok, kompaktör kiraladım demiş, mal ahibinin imzası, kaşesi yok. Vidanjör kiraladım demiş, mal sahiplerinin imzası kaşesi yok, sahte evrak sunmuş belediyeye. Ve bu sahte evrağı belediye, ihale komisyonu gördüğü halde, ihaleyi bunlara verdi. İhalede sahte evrak kullanıldığını, KİK’te itirazımız sonucu gördük.

İHALEYİ YİNE AYNI FİRMA ALMIŞ
Kabalak, 2011 yılının son aylarında son aylarında cezaevinde olduğu için aynı firmanın ihaleyi tekrar aldığını söyledi.

Kabalak, “belediye görevini yapsaydı, bu kişi ihale yasaklısı olurdu” dedi. Kabalak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunlar görevini yapsaydı, bu arkadaşımız ihale yasaklısı olması gerekirdi. Sahte evrak düzenlemekten ihale yasaklısı olması gerekirdi. Buradan anlaşılıyor ki; her ne kadar firma sahte evrak düzenlese de belediye başkanının ve ekibinin başının tacı. Gelmiş, aynı ihaleyi aynı adama vermiş. Hukuken bu dam aynı zamanda, Iparta’nın hastanelerinin tıbbi atıklarını da alıyor. Bana göre, tıbbi atığı alan firmaya deponi alanının ıslahını yaptırmak suç. Çünkü, tıbbi atığı sterilize etmeden gömmek firmanın ayda 15-20 bin lira kar etmesi demek. 24 saat bunu mu denetliyorsunuz, hayır. Adamın istekle burayı almasının altında bir şey yatıyor. 5 tane iş makinesı kendinin olsa bile bu rakamlara yapmak mümkün değil. Bundan sonra yargı devam ediyor. Adalete güvenimiz sonsuz. Burada ben eğriden doğru çıkmayacağını, yeni tutuklamaların devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.