Ramazan Pidesine Zam Var Mı?

Ramazan Pidesine Zam Var Mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2016 16:54
Ramazan Pidesine Zam Var Mı?

Yaklaşan Ramazan ile birlikte, beklenen pide fiyatları da açıklandı. İftar sofralarının vazgeçilmezi pidenin Ramazan ayında 1,5 liradan satılmaya devam edeceğini kaydeden Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, küçük ekmeğin 1 TL, ev ekmeğinin de 2 TL’den liradan satılmaya devam edeceğini söyledi.

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte merakla beklenen pide fiyatlarında bir artış yaşanmayacağını söyledi. 300 gram pidenin üç yıldan bu yana olduğu gibi 1,5 TL’den satılacağını söyleyen Erdeğer, ekmek fiyatlarında da bir değişiklik olmayacağını bildirdi.

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “Ramazan ayı diyince halkımıza insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Cenabı Allah’ım kazasız belasız geçirmeyi nasip etsin. Fırıncıların açısından ramazan ayı meşakkatli sıkıntılı olan bir ay. Çünkü şöyle herkes pideyi pide zamanında Isparta’mız da başka illerde normalde başka aylarda da pideler çıkıyor. Isparta da genelde bir adet var ramazan aylarında çıkıyor yani bütün fırınlar genelde pide çıkarıyor. Son akşamüzeri 1-2 saate sıkıştırıyor pideyi herkes sıcak bol susamlı almak istiyor. Ramazan ayımız biraz sıkıntılı geçiyor ama 11 ay halk bizim kahrımızı çekiyor. Bir ayda biz halkımızın kahrını çekeceğiz diye düşünüyorum ben. Ramazan ayında 300 gram pide son üç yıldır olduğu gibi 1 buçuk liradan satılacak” dedi.

Ramazan ayı nedeniyle et ve et ürünlerinin fiyatlarında da bir yükselme beklemediklerini ifade eden Erdeğer ''Et ve et ürünlerinde bu ramazan ayında zam beklemiyoruz. Üretici şuanda kasaba verdiği fiyattan canlı hayvan verdiği sürece kasaplarımız bir fiyat artışına gitmeyecek. Fakat üreticiden alınan fiyatta bir değişiklik olursa bu değişiklik kasaplara da yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.