Ramazan Sonrası Beslenmeye Dikkat!

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, bir ay tutulan orucun ardından Ramazan Bayramı'nda öğün sayının altıya çıkarılmasını ve azar azar yemek yenilmesini önerdi.

Yayınlanma:
Ramazan Sonrası Beslenmeye Dikkat!

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, bir ay tutulan orucun ardından Ramazan Bayramı'nda öğün sayının altıya çıkarılmasını ve azar azar yemek yenilmesini önerdi.

Önal, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında beslenme süresinin zorunlu olarak sınırlandırıldığı dönemden, istendiği zaman yemek yenilebilecek döneme geçildiğinde aşırı beslenmenin sağlık sorunları yaratabileceğini söyledi. Özellikle bayramda dost-akraba ziyaretlerinde tatlı, gazlı içecek, çay, kahve, kuruyemiş gibi gıdaların fazla alındığını ifade eden Önal, "Bayramda normal beslenme düzenine geçildiğinde öğün sayısını 6'ya çıkarın ve az az yemek yiyin" önerisinde bulundu.

Sigara ve alkol kullanılmasıyla sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini vurgulayan Önal, özellikle kalp damar hastalıkları, kolesterol ve tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, alerji, böbrek hastalığı, mide bağırsak hastalıkları olanların sigara, alkol ve dengesiz beslenmeden daha fazla etkilenebileceğini aktardı.

Bayramı hastanede ve acil serviste geçirmek istemeyenlere önerilerde bulunan Önal, şunları söyledi:

"Mutlaka sabah kahvaltısı yapılmalı ve kahvaltıda salam, sosis, sucuk gibi besinler yerine, daha sağlıklı olan peynir, zeytin, bal, yumurta, tereyağı, kepekli ekmek, süt, çay gibi besinler tercih edilmelidir. Saat 10. 00 gibi de meyvelerden oluşan ara öğün yenmelidir. Çok ağır olmayan bir öğle yemeği, ikindi vakti hafif bir kahvaltı, ağır olmayan bir akşam yemeği ve akşam saat 21. 00 gibi yine meyveden oluşan bir öğün sağlıklı bir beslenme biçimi olacaktır. Öğünlerde ağır, yağlı ve tuzlu yemekler ile kızartmalardan kaçınılmalıdır. Bunların yerine sebze yemekleri, haşlama gibi daha sağlıklı besinler tüketilmelidir. "

Her gün mutlaka 1, 5-2 litre sıvı almaya özen gösterilmesi gerektiğini belirten Önal, yoğurt, sebze ve meyvenin bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum