Ramazan ve Belediye..

İsmail Tanışman yazdı : Ramazan ve Belediye..

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 11:09
Ramazan ve Belediye..

Perşembe akşamı sahura kalkıp mübarek Cuma gününü oruçlu olarak karşılayacağız Ramazanı. Ne güzel bir başlangıç. Tüm Ispartalı hemşerilerimin Ramazan aylarını tebrik ederim.

Yaratıcının biz insanlara, her şeyi kendimizden bilmememiz gerektiği, çevremizle bütün olduğumuzu, çevremizden sorumlu olduğumuzu hissettirme adına, varlık içinde yokluğu, suyun başında otururken bir damla suyun ne anlama geldiğini, açlıktan ölenlerin ne tür bir ızdırap yaşadığını gösterme biçimidir Ramazan. Mazlumları anlama adına, fedakârlık yaparak insan olduğumuzu kanıtlama adına, oruç gibi bir sınavla bize bütün insanların ilahı olduğunu ispatlamaktadır Yaratıcımız. Bu yönleriyle bizim de dört gözle beklediğimiz, gerekli şartları yerine getirerek inanç duyarlılığımızı maksimum hazda yaşamamıza vesile olan onbir ayın sultanı şehr-i Ramazan hoş geldi.

Her Ramazan ayı yerel yönetimler için kendilerini halka tanıtma ve halkın beklentilerine Ramazan gecelerinde eğlenme fırsatı sunarak cevap verme zamanıdır. Halkımız için de bir aylık süre için bile olsa bir Ramazan paketi alarak bir aylık gıda ihtiyacını karşılama, Ramazan çadırında hoş bir zaman geçirme, yerel yöneticileri ile bir arada olabilme ve derdini anlatabilme ve yerel yöneticilerin kendileri için hazırladığı programlardan maddi-manevi istifade edebildikleri kutsal gecelerdir.

Tüm şehirlerimizde olduğu gibi Ispartamızda da herhalde bu yıl da bu tür programlar eskiden olduğu gibi, geleneksel olduğu üzere tekrar düzenlenecektir. Gerçi iki-üç gün kalmasına rağmen hala ramazan programı belediyemiz tarafından açıklanmış değil. Acaba yeni kültür müdürümüzün deneyimsiz olmasından veya başkanımın festivali 2010 yılında yapmamasından/yapamamasından mıdır aklıma Ramazan ayı etkinlikleri bu yıl yapılamayacak mı diye de geliyor. Sayın başkanım çıksa “ekonomik nedenlerden dolayı, ramazan ayında program yapamıyoruz” dese çok da sürpriz olmayacak. Zira ramazan programının yapılmayacağı haberi medyada da yer buldu

Ben vatandaş İsmail TANIŞMAN olarak Ramazan programının yapılıp-yapılmaması adına bir rahatsızlık duymam. Ancak belediyeci kimliğimle mübarek ramazan ayında açık havada bazen dini programlarla, bazen da eğitim amacıyla vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve eğlendirilmesinden yanayım. Zira halkımız eğlenme, dinlenme ve bilgilenme ihtiyacını bu tür programlarla karşılamaktan keyif almaktadır. Ayrıca bu durum, 5393 sayılı belediye kanununda da tanımlanan bir belediye hizmetidir. Ancak 30 günlük bir program tertip etmek ve içini de dolu dolu hale getirmek epeyce zor olsa gerek. Zira bu tür programların en zor tarafı ilgi çekmek, izleyici bulmaktır. Fakat Sayın Başkanım Yüksek Mimar Ziya Bey’in çekinmesine de gerek yok. Zira Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alanda 3-4 tane camimiz var ve cami cemaatimiz de şayet belediyemizin programları istenen nitelikte olursa ilgi çeker ve halkımız gerekli desteği verip katılım sağlayacaklardır

Gerçi belediye başkanları bu işlere siyaseti bulaştırmamayı bir türlü beceremiyorlar. Hasan Balaman dahi bu programları siyaseten kullanırdı. Yusuf Ziya Bey de gönlüne göre kalabalıkları bulduğunda sanırım siyaset yapma fırsatını kaçırmayacaktır. Kalabalığa bakıp haklın ve Allah’ın en çok kendisini sevdiği noktasındaki inancını yineleyecektir. Böylece “ben Ispartalı hemşerilerime senede iki defa, bir festivalde bir de ramazanda programlar yaparak onların maddi ve manevi gazlarını alırım, keyfime bakarım” diyerek Allah’ın sevgisi kazanılmaz. Böyle yaparsa yaptığımız işin tadı kaçar ve etkinlikler eli boş gönlü hoş, dünyadan ve dinden bihaber birkaç insanın çengiyle, çalgıyla oyalamasından öteye geçmez.

Sayın Başkanım Gül ve Halı Festivaline Emel SAYIN hanımı getirerek, kendi genel başkanı BAHÇELİ Beye ve kendisine olan teveccühü göstermek istedi. Bu siyasi zekaya saygı duymak lazım. Ancak Emel SAYIN’ı programdan çekip çıkardığımızı farzettiğimizde genel başkanına veya kendisine olan/olacak teveccühün de hesabını kitabını iyi yapmak lazım. Siyaset böyle hesapları içerir. Ama herkesin bir hesabının olduğu gibi Yüce Yaratıcının da bir hesabının olduğunu hiç birimiz unutmamalıyız.

Merak ettiğim şey, belediyecilik adına, arazide çalışma adına pek görünmeyen Sayın Başkanım, Ramazanı fırsat bilerek etkinlikleri dolu dolu mu yapacak, yoksa arazide takmış olduğu orta vitesten bir hız ile Ramazan etkinliklerini de aynı seviyeden mi tutturacak? Bunların ikisi de ihtimal dahilinde. Her ikisinin de içeriğine bakıp söz söyleyenler mutlaka olacaktır. Başta tabii ki ben söyleyeceğim. Ancak şimdiden, seçimlere bir yıl kala yapıp-yapmadıklarınıza bakarak, siyaseten teşekkür etmek geliyor içimden.

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan Ispartamıza. Hoş geldin rahmet, merhamet ve mağfiret ayı.

İsmail TANIŞMAN
AKPARTİ Meclis Üyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.