Rant Paylaşımına Müsaade Etmeyin

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, 2 dönemdir Isparta’yı yöneten iktidar ve muhalefet partisi başkan adaylarının belediye meclis üyesi listelerinin müteahhit ve inşaatçılardan oluştuğunu belirterek; “Bu gerçeği dikkate alın ve şehrin ran

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2014 19:46
Rant Paylaşımına Müsaade Etmeyin

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, 2 dönemdir Isparta’yı yöneten iktidar ve muhalefet partisi başkan adaylarının belediye meclis üyesi listelerinin müteahhit ve inşaatçılardan oluştuğunu belirterek; “Bu gerçeği dikkate alın ve şehrin rant paylaşımına izin vermeyin” dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gece – Gündüz demeden ziyaretlerini sürdüren Çakan, geçtiğimiz hafta başladığı Mahalle Mitinglerine tüm hızıyla devam ediyor. Çakan, önceki akşam da Karaağaç Mahallesi’nde mahalle mitingi yaptı. Partinin İl Başkanı Cevat Gençay ve il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları ile partinin belediye ve il genel meclisi üyesi adayları ile mahalle halkı katıldı.

İl Başkanı Cevat Gençay’ın açılış konuşmasının ardından mikrofona gelen Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, projelerini mahalle halkına sinevizyon eşliğinde anlattı. Çakan konuşmasında; “Bilindiği gibi seçimlere sayılı günler kala, eski Belediye Başkanları ve partileri sürekli birbirlerinin yanlışlarını açıklıyorlar, birbirlerini karalıyorlar. Tamam anladık, ikisi de yanlış yapmış ama burada kaybeden kim olmuş? Kaybeden maalesef ki Isparta olmuş. Sizler olmuşsunuz. Onlar suçu birbirlerinin üzerine ata dursunlar siz gerçekleri görün ve oyunuzu ona göre kullanın. Türkiye’de yaşatılmaya çalışılan siyasi kargaşanın altında siyasi rantlar yatmaktadır.

Bilindiği gibi Kentsel Dönüşüm yapılacak. Bu kanunla zorunlu hale getirildi. 7 şiddetinde bir depremle yıkılabilecek tüm yapılar yıkılarak yerine yenileri yapılacak. Bu konuda 5 yıldır ülke gündeminde olmasına rağmen Isparta’da hiçbir çalışma yapılmamış. Bu konuda çalışma yapan illerde de büyük hatalar yapılmış. Kentsel dönüşüm diye şehir resmen betona teslim edilmiş. Şehrin kendine özgü, doğal binalarının yanına 30’ar katlı binalar yapılarak şehir adeta betonlaşmaya boğulmuş. Bir anlamda bin kişiyi sizi modern hapishaneye koyacağız desek kabul etmezler, ama bu konutlarda kalarak modern bir hapishanede kalmış gibi olurlar.

Tüm bunları isteyen aslında Avrupa Birliği. O emrediyor Türkiye yapıyor. Avrupa Birliği bunu da yeterli görmüyor. Daha fazla bir şeyler yapmamızı istiyor. Avrupa Birliği istiyor ki, bizim yaşam alanlarını değiştirip rahatlıkla onların himayelerine girebilelim. Bizim buna asla müsaade etmememiz lazım. Evet, modernleşme olsun, şehrimiz modern bir yapıya kavuşsun buna varız. Ama bu yapılırken de şehrin kendi öz değerlerinden, insanların kendi öz değerlerinden bir şey kaybetmesin. Biz bunu böyle gerçekleştireceğiz.

Ben, burada özellikle şunu isteyeceğim sizlerden. Gerek AKP’nin gerek MHP’nin Belediye Meclis üyesi adaylarına bir bakın. İlk 10 sıradakilerin müteahhit, inşaatçı olduğunu göreceksiniz. Neden? Çünkü, yeni seçilecek Belediye Başkanının önünde büyük bir rant olan Kentsel Dönüşüm olayı var da ondan. Onlar bu kentsel dönüşümü ranta çevirmek için ordalar. Durum böyle iken, bu başkan adaylarının ise kentsel dönüşüm adına hiçbir projeleri yok.

Bilindiği gibi; geçen iki dönemde hem iktidar hem muhalefet de Isparta’da belediye başkanlığı yaptı. Peki, Karaağaç Mahallesi için ne yaptılar bunlar? Sizlere hizmet sunabildiler mi? Karaağaç mahallesi bu iki dönemde istediği hizmetleri alabildi mi? Tabiki hayır. Şehrin merkezi mahalleleri hizmet alırken, siz alamadınız. Ama biz tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğiz. Hiçbir mahalleyi ve mahalleliyi mağdur etmeyeceğiz. Isparta’yı 5 ayrı merkeze böleceğiz. Bunlardan birisi de Karaağaç Mahallesi olacak. Bu merkezlerde yeni caddeler açılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum