Raylı Sistemde Çok Geç Kalındı

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, göreve gelmeleri halinde ilk yapacakları işlerden birisinin de şehir ulaşımını Raylı Sisteme kavuşturmak olduğunu belirterek; “Bu 15 yıl önce zaten yapılmış olmalıydı. Çok geç kalınmış bir proje” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 10:10
Raylı Sistemde Çok Geç Kalındı

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, önceki akşam Isparta’nın tek yerel Televizyonu olan Kanal32 TV’de yayınlana programın konuğu oldu. Çakan, programda projelerini ayrıntılı olarak kamuoyu ile paylaştı.

Şehirde hızlı, kolay ve ucuz ulaşım için çok güzel projelerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Adayı Çakan, programda yaptığı açıklamada; “Bugünün Isparta’sı, ulaşımın, trafiğin çarpık kentleşme ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle hayatı kolaylaştırmak şöyle dursun çile haline getirdiği Isparta’dır. Rahat, hızlı ve ucuz toplu ulaşım olanaklarının bulunmadığı şehrimizde, hemşehrilerimizin deyimiyle ‘kara düzen’ bir ulaşım sürüp gitmektedir.

Belediyenin asli görevlerinden birisi de şehirde yaşayan insanları günün her saatinde, eziyet çektirmeksizin birbirine kavuşturmaktır. Sabah evinden işine, akşam işinden evine, evden okula, okuldan eve ya da acil durumlarda veya sosyal amaçlarla şehrin farklı noktalarına özel ulaşıma ihtiyaç kalmaksızın, beklemeksizin, konforlu biçimde istenen noktaya ulaşımı sağlamak belediyenin görevidir.

Bugünün Isparta’sı bu sorumluluğun kaygısını taşımadan gelişigüzel yürümesine fırsat vermektedir. Bizim Isparta’mızda herkes, Isparta’nın her yerine, en uygun, en rahat, en hızlı ve en ucuz biçimde ulaşabilecektir. Özellikle kent merkezinde ve ana caddelerde meydana gelen trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı, yeni düzenlemelerle sona erdirip, şehrimize ve hemşehrilerimize nefes aldıracağız. Isparta’nın kilitlerini açmaya geliyoruz” dedi.

Şehre hızlı, kolay ve ucuz ulaşım için yer alan projelerinin içinde Hafif Raylı Sistemini de kurmak olduğunu belirten Saadet Partisi Belediye Başkanı Süleyman Çakan; “Raylı Sistem konusu bir şehir için çok önemli. Şuanda hemen hemen tüm illerde bu sistem zaten var. Komşumuz Antalya’da var, Bursa’da var, o şehirde var, bu şehirde var. Hatta bu şehirlere raylı sistem yani Tramvay olayı yıllar öncesinde gelmiş. Ama ne yazıkki, bizim şehrimizde ise halâ bu sistem yok.

Aslında bu sistem Isparta’ya 15 yıl önce yapılmalıydı. Bu konuda çok gecikilmiş. Biz bu konuya projelerimizin arasına aldık ve eğer 30 Mart’ta Isparta halkımız bize görev verirse bu projeyi Isparta’ya uygulayacağı. Halkımız böylece hızlı, kolay ve ucuz ulaşıma kavuşturacağız” dedi.

Bilindiği gibi; 1994 – 1999 Yılları arasında Isparta Belediye Başkanı olan Mehmet Aybatılı Isparta’ya Hafif Raylı Sistemi kazandırmak için Halıkent – Süleyman Demirel Üniversitesi arasında işleyecek Hafif Raylı Sistemi kurarak Tramvay ulaşımı sağlamak için proje hazırlatmış ve hatta proje firansı devletçe karşılanmak üzere Devlet Planlama Teşkilatı tarafından da onaylanmıştı. Ancak, Aybatılı 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimleri kaybetti. Yerine gelen Yusuf Ziya Günaydın da, söz konusu projeyi önce rafa kaldırıp sonradan da tamamen iptal ederek uygulamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum