Recep Erdem'den İlginç Tespit

Zabıta'dan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem'den ilginç tespit. Isparta Belediyesi Zabıta Ekiplerinin özellikle askerlerin çarşıya çıktığı haftasonları mesaileri dahada artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2012 10:52
Recep Erdem'den İlginç Tespit

Zabıta'dan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem'den ilginç tespit. Isparta Belediyesi Zabıta Ekiplerinin özellikle askerlerin çarşıya çıktığı haftasonları mesaileri dahada artıyor.

Haftasonları dilenci sayısında büyük artış olduğunu kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, zabıtamız bu şekilde duygu sömürüsü yapanlarla mücadeleyi sürdürüyor, bilindiği gibi devletimizin durumu olmayan yoksul kişilere karşı büyük destekleri var gerçekten ihtiyacı olanlara zaten devlet gereken desteği yapıyor bu yüzden dilenmeyi gerektirecek bir durum kalmamıştır, ancak dilencilerin üstünden çıkan paralarda göstermektedir ki kriz dilencileride çok fena vurmuş. Eskisi gibi büyük paralar çıkmıyor dilencilerden'' dedi.

ZABITA MÜDÜRÜ'DE AYNI DERTLERDEN MUZDARİP
Isparta Belediyesi Zabıta müdürü Cemil Aydoğdu'da aynı konulardan muzdarip olduğunu lokanta restaurant ve halka açık diğer yerlerde dilencilerin vatandaşı rahatsız etmelerine müsade etmediklerini ve bu konu ile ilgili sıkı takipte olduklarını vurguladı.

Kendilerinin yaptığı bu çalışmalar neticesinde Dilencilerin yeni alternatifler üreterek, özellikle otobüs duraklarında öğrencilere kalem satmak suretiyle dilenciliğe farklı bir alternatif üretildiğini öne süran Aydoğdu, bu konuda yapabilecekleri birşey olmadığını bu konunun vatandaşın bilinçli olması neticesinde kendiliğinden çözümleneceğini açıkladı.

DİLENCİ VE SEYYAR SATICILARA YAPTIRIM YOK
Zabıta Müdürü Cemil Aydoğdu, Zabıta olarak dilencilere hiçbir yaptırım şansımız yok. Ancak üzerlerinden çıkan parayı Belediyemize irad olarak kaydediyoruz ve dilenciyi bırakıyoruz, bu konuda hiçbir yasal uyguluma olanağımız yok'' dedi.

SEYYAR SATICILARA DİKKAT
Aydoğdu Özellikle askerlerin Isparta'ya ilk geldiği teslim olma sürecinde ve ilk çarşıya çıkış haftalarında genelde şehir dışından gelen 3 liralık ürünü askerlere 30 liraya satan seyyar satıcıların olduğunu, bununda Isparta'nın vergisini ödeyen yerli esnafa zarar verdiğini, bu konuda hiçbir taviz olmaksızın çalışmalarının sürdüğünü şehir dışından gelen ve vergi algı bilmeyen bu kişilere zabıtanın ödün vermeden gerekli işlemleri yaptığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.