Recep Özel, Turizm’e El Attı

Isparta’da istenilen seviyeye bir türlü getirilemeyen turizm sektörü, AK Parti Milletvekili Recep Özel’in girişimiyle zirve yapacak. 2012 yılında hedef 1 milyon turisti Isparta’ya getirmek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2012 12:04
Recep Özel, Turizm’e El Attı

Akdeniz Bölgesi’nin incisi, torosların göz bebeği Isparta, turizmde çığır atlayacak. Bunca yıldır ellerinde ki imkanları kullanamayan yöneticiler, harekete geçecek. Bilindiği üzere Şarkikaraağaç’ta Kızıldağ, Yalvaç’ta Pisidia Antiocheia, Gelendost’ta Türk Tarihi, Gönen’de Yunus Emre, Eğirdir’de Göl ve Davraz Kayak Merkezi, gibi önemli yerlere sahibiz. Ancak her nedense bu imkanlar bir türlü kullanılamıyor. Bu sorunları yakından takip eden Recep Özel, vites yükseltti ve 2012 yılında hedefin 1 milyon yerli ve yabancı turist olduğunu söyledi.

Yine elde edilen verilere göre: “Isparta'da 2004 yılında 120 bin 379 olan ziyaretçi sayısı geçen yıl 231 bin 137'ye yükseldiği ve Isparta'ya en çok Fransa ve Azerbaycan'dan ziyaretçi geldiği bildirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre, son 4 yılda artan yatak kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısında artış yaşandı. Isparta'da geçen yıl otellerde bin 112 yatak hizmetiyle 231 bin 137 kişi konakladığı, ziyaretçilerin 19 bin 937'si yabancı, 212 bin 200'ünü yerli ziyaretçilerin oluşturuyor. Isparta'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli 546 oda ve bin 110 yatak kapasiteli 11 adet otel, belediyeden belgeli 2 bin 377 yatak kapasiteli 54 adet otel ve pansiyon olmak üzere toplam 65 konaklama tesisi bulunuyor.

Toplam 3 bin 487 yatak kapasitesine sahip Isparta'ya en fazla Fransa, Azerbaycan, Almanya, İtalya, Hollanda ve K.K.T.C.'den turist geldiği ifade edilen verilere göre, 2011 yılı kış döneminde 6 bin 522 kişinin konakladığı Davraz, yaz ayında özellikle futbol takımlarının kamp merkezi olması dolayıyla 6 bin 683 kişiyi ağırladı. Geçen yıl Davraz'da kalan ziyaretçilerin 12 bin 193'ünü yerli, 2 bin 441'ini yabancılar oluşturdu”

VEFA ÖRNEĞİ

Milletvekili Recep Özel, “20 yıl önce OSB’yi kuran, ilimize kazandıran, emeği geçen herkese, geçmişteki siyasi büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Ama biz Ispartalılar olarak 20 yılda iyi bir noktaya getirebildik mi, getiremedik mi? Sandıklı’da Ispartalı hemşerimiz bir otel açmış. Bundan 15 yıl önce Isparta’ya gelmiş, OSB’de işe başlamış, 1.5 milyon mark yatırmış ve gitmiş. Adam tövbe, billah ediyor. Bir daha Isparta’ya yatırım yapmam’ diye. Isparta’da herkes ‘bunu ben yaptım’ diyor. Dememeliyiz. Bugüne kadar denildi. Ağalık sistemi bizi bu noktaya getirdi. Biz olup, birlikte olup, güçlerimizi birleştirip Isparta’yı bir noktaya getiremiyoruz”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum