Recep Özel: 'Belediye Başkan Adayımız İthal Olmayacak'

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel Kanal 3’te yayımlanan siyasi tartışma programı 3. Boyut’un konuğu oldu. Özel, Isparta gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2012 12:49
Recep Özel: 'Belediye Başkan Adayımız İthal Olmayacak'

Isparta’dan hiçbir bölge müdürlüğünün bir başka yere gitmediğini hizmetlerin sürdüğünü belirten AK Parti Milletvekili Özel, belediye başkan adayına ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu. Başkan adayının Isparta’dan biri olacağı garantisini verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı gül anıtıyla eleştirdi.

İTHAL ADAY OLMAYACAK

AK Parti Milletvekili Recep Özel, önümüzdeki yerel seçimlerde Isparta’da partisinin adayının Isparta’da büyümüş, yetişmiş bir isim olacağını söyledi. Özel, “Teşkilatta yetişmiş, Isparta'yı yakından tanımalı, düzgün, Isparta'da yaşayan, Isparta'nın sorunlarını yakından takip eden, halkımızında takdir ettiği vizyon sahibi olan düzgün ve dürüst bir arkadaşımız aday olacaktır. Asla ithal aday olmayacak” dedi.

GÜNAYDIN’I ANITLA VURDU

Kaymakkapı Meydanı’ndaki gül anıtını tasvip etmeyen Özel, görüntü itibariyle buraya yakışmadığını söyledi. Bu tür projeler yapılırken

Mimarlar Odası’na sorulması gerektiğine dikkat çeken Özel, Başkan Günaydın için “Sıkıntı birazda buradan kaynaklanıyor. Sen Belediye Başkanısın mimar değilsin artık. Herkesin görüşünün alınması gerekiyor. Kendi şahsi egolarımızı tatmin etme yerleri değil oralar. Bu tür projeler yapılırken keşke herkesin görüşü alınıp da yapılsa” dedi.

TARAF OLMAM

MHP’li Belediye yönetimindeki Senirkent’in adliyesi dururken, AK Partili belediye yönetimindeki Uluborlu’da adliye binasının kapatılmasıyla iki ilçe arasında yaşanan çekişmelere asla taraf olmayacağını belirten Özel, “Benim kendi ilçem Atabey’de de kapandı. Başbakanın ilçesi Güneysu’da da kapandı” dedi.

HASTANE İHALESİ ERTELENMEDİ

Bölge Hastanesi ihalesinde başvuru süresinin uzamasına ilişkin soruya Milletvekili Özel, “Yeterlilik alacak olan firmalar var. Firmalardan daha iyi bir teklif sunalım diye teklif gelmiş buda değerlendirildi 26 Temmuz'a ötelendi. Ertelenen bir şey yok. 2 - 3 yıl içerisinde bölgenin en modern hastanesini yapacağız” dedi.

Özel, Davraz Kayak Merkezi’nde kapalı spor salonları ve halı sahalar yapılacağını müjdeledi.
 
Isparta’dan hiçbir bölge müdürlüğünün bir başka yere gitmediğini hizmetlerin sürdüğünü belirten Özel, belediye başkan adayına ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu.

Başkan adayının Isparta’dan biri olacağı garantisini verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı gül anıtıyla eleştirdi.

AK PARTİ’NİN BAŞKAN ADAYI ISPARTA’DAN OLACAK

Yerel seçimlerde Ak Parti teşkilatının Belediye Başkan Adayının profili nasıl olacak sorusunu yanıtlayan Milletvekili Özel, “Teşkilatta yetişmiş, Isparta'yı yakından tanımalı, düzgün, Isparta'da yaşayan, Isparta'nın sorunlarını yakından takip eden, halkımızın da takdir ettiği vizyon sahibi olan düzgün ve dürüst bir arkadaşımız aday olacaktır. Asla ithal aday olmayacak. Isparta'da yetişmiş büyümüş birisi olacak” dedi.

ORAYA YIKIŞMIYOR
Kaymakakapı Meydanı’na yapılan gül anıtı üzerinden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştiren Milletvekili Özel, “ül anıtını tam olarak bittiğinde görmek lazım. Ancak şuandaki görüntüsü itibariyle oraya yakışmadığı söylenebilir. Böyle bir heykel düşüncesi güzel. Isparta’nın simgesi gül. Bunun önünde Fotoğraf çektirmek de güzel. Düşünce aşamasındaki projeyle yapılan projede bir ayrılık oluştu herhalde. Orada fotoğraf çektirmek için herhalde trafiği durdurmak gerekiyor.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu anıtın projesini bana anlattığında gül anıtının üzerine çıkılıp oturma yerlerinin olacağını söylemişti. Fakat festivale yetiştirilecek diye
alelacele yaptırıldı yaprakları bile takılmadı” dedi.

DAHA GÜZELİNİ BEKLİYORDUM

Gül anıtının yaprakları takılmadığı için şuanda ayçiçeğine benzediğini kaydeden Milletvekili Özel, “Sadece festivallerde ve özel günlerde sökülüp takılabilecek şekilde izin alınmış. O alanın güvenliği anlamında ve Bedestenin estetiği anlamında İnşallah bir sorun yaşanmaz. Teknik boyutu hakkında devletimizin teknik ekipleri karar vereceklerdir. Düşünce çok güzel ve destekliyoruz. Geçen dönem de yapıldı bu gül heykellerinden Isparta’nın her iki girişine, ancak bundan daha güzel ve daha estetikti. Ben onlardan daha güzelini bekliyordum açıkçası” dedi.

Bu tür projelerde Mimarlar Odası’na neden sorulmadığını eleştiren
Özel, “Sıkıntı biraz da buradan kaynaklanıyor. Sen Belediye Başkanısın mimar değilsin artık . Herkesin görüşü alınmalı. Kendi şahsi egolarımızı tatmin etme yerleri değil oralar. Bu tür projeler yapılırken keşke herkesin görüşü alınsa da yapılsa. Böylece daha güzel projeler ortaya çıkar. Bu proje, Başkan Günaydın’ın içine sinmedi herhalde. Belediye Başkanı Günaydın, estetiği olan bir arkadaşımız. Bu konuda çok iddialıydı. Bu iddianın altının boş çıktığını düşünüyor herhalde. Onun birazda ezikliğini yaşıyor sanırım. Önümüzde yerel seçimler var o Gül heykelinin orada kalması bizim yararımızadır. Benim yararımadır ama ben çözüm ondadır diyorum” dedi

BAŞKA İLE GİDEN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YOK

Isparta’da bölge müdürlüklerinin kapatılıp başka illere gittiği yönünde yanlış bir algılama olduğuna dikkat çeken Özel bu konuda,

“Bölge müdürlüklerinin gitmesi noktasında bir kamuoyunda özellikle bizim Isparta’da bir yanlış anlama var. Isparta’dan başka ile giden bir tane bölge müdürlüğü yok. Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, aynı orada faaliyetlerine devam ediyor. Orman ve Su Bakanlığı, Milli Parklar Müdürlüğü altında yapılaşmaya gitti. Zannettiler ki bunlar Burdur’a gitti. Orman, DSİ, bakanlığa bağlı kuruluşlar ve bunların bağlı olduğu genel müdürlükler var. Bakanlığa bağlı genel müdürlüklerin müdürlükleri. Burdur’a kurulan ise Orman Su Bakanlığı’nın bölge müdürlüğü.

İsim değiştirdiler yani. Bizim buradaki alınıp oraya taşınmış bir şey değil. Burdur gavur memleketi değil. Burdur, 20 km mesafede Isparta’yla iç içe olan bir il. Oradan daha fazla hizmeti alacak olanlar bizleriz. Biz Isparta’da Bölge İdari Mahkemesi kurarken, Burdur bize bağlandı. BAKA kurulmasıyla Antalya, Burdur, Isparta’ya bağlandı. Bunlar Isparta’ya bağlanırsa teşekkür yok ama. Bizim ilimizden giden hiçbir bölge müdürlüğü yok. Ama bir eleştiri geliyor. Bunu kimin yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Beklentisi olan insanların beklentisinin karşılanmadığından dolayı vurmaya çalışıyorlar. Giden hiçbir şey yok.

Bir tek Meteoroloji Müdürlüğü’nün ismi değişti. Artık biz Türkiye’de gereksiz birilerine makam gereksiz birilerine koltuk verme durumunda da değiliz. Yapılan hizmet aynı. Daha iyi hizmeti alır hale geldik” açıklamasında bulundu.

HER İLÇEDE ADLİYE OLMASI GEREK

İlçelerde adliyelerin kapatılması konusunda da konuşan Özel, “Her ilçede adli teşkilat olması lazım. Savcı hakim olması lazım. En yakın ağır ceza Mahkemesi nerede ise oraya gidiliyor veya boşanmalarla ilgili aile mahkemeleri kuruldu. tüketici, icra mahkemeleri var. İhtisasa dayalı mahkemeler kuruluyor. İş var veya yok olması gerek. Atabey, Gelendost ve Uluborlu da adliye kapandı. Adalet Bakanlığı kriter getirdi.
‘Dosya sayısı 500 den az olan, dosya sayısı 500-750 arası olanlar bir birine yakın 15-40 km arası olan adliyeler kriterine göre şu kadar adliyenin kapatılması gerek’ diye bir şey konuldu. HSYK bunun bir kısmını kabul etti. Bir kısmını kabul etmedi. Keşke diğer yerler kapanmasaydı da devam eder hale gelseydi. Ama Türkiye’de bir müddet sonra yargı
hizmetleri belli noktalarda ihtisas mahkemelerine doğru gidiyor. İhtisaslaşmış mahkemelere doğru gidiliyor. Vatandaşı yargı hizmetinden en az maliyetle faydalanmalı. İlçeden kendi köyüne keşfe getirmek külfetli olacak, vatandaşın cebi yanacaktı” dedi. TARAF OLMAM
Milletvekili Recep Özel Uluborlu ile Senirkent arasındaki adliye binası çekişmesi için “Kendi ilçem Atabey’de de kapandı. Başbakanın kendi ilçesi Güneysu’da da kapandı.
İki ilçenin çekişmelerine benim taraf olmam mümkün değil. Bizim burada kapanıyorsa orada da kapansın ben buna taraf olmam. Ne o tarafta olurum ne bu tarafta olurum. Bu iki ilçenin çekişmesini aşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ORTAK HASTANE

Senirkent Uluborlu arasında ortak bir hastane yapılacağını aktaran Özel, “ Bu 2 ilçede yapılacak hastaneden memnun olur inşallah. 2012 programında bu hastane programı vardı. İki ayrı hastane yapılsaydı yeterli doktor olmayacaktı. 4 uzman hekim olma zorunluluğu var. 2 ilçe arası 5 km. bu sorunları inşallah çözülecek” dedi.

ŞOV PEŞİNDE OLMADIK

AK Parti Milletvekili Recep Özel hükümetin Isparta'ya yaptığı ve desteklediği bazı projeleri de anlattı. Özel, “Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yıllık bütçesi 250 Milyon TL. biz reklam peşinde olmadık. Adliye binası yapıldı, Emniyet binası yapıldı. Açılışını bile yapmadık.
Şov peşinde olmadık. İlçelerimizde ve köylerimizde soğuk hava depolarına bir bakalım. Önceki hükümetler döneminde köylüye bir tane beçi beçi bile vermediler” dedi.

BÖLGENİN EN MODERN HASTANESİ YAPILACAK

Bölge hastanesi geç kaldığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Özel, “İhale için yeterlilik alacak olan firmalar var. Firmalardan daha iyi bir teklif sunalım diye teklif gelmiş buda değerlendirildi 26 Temmuz'a ötelendi. Ertelenen bir şey yok. 2 - 3 yıl içerisinde bölgenin en modern hastanesini yapacağız” dedi. Özel, Davraz Kayak Merkezi’ne önümüzdeki günlerde kapalı spor salonları ve halı sahaların yapılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum