Recep Özel Eleştilere Cevap Verdi

Milletvekili Recep Özel, “İstişare de bir demokrasi yönetimidir. Tek adayla kongrede giderek biz daha da güçleniyoruz” diye konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2012 11:46
Recep Özel Eleştilere Cevap Verdi

AK Parti İl başkanlığı kongresini yaptı ve daha önce de görev yapmış olan Nuri Uzaktaş’ı seçti.

Aday belirleme sürecinde bazı siyasiler tarafından aday belirleme yönteminin eleştirildiğini söyleyen Milletvekili Recep Özel, “İstişare de bir demokrasi yönetimidir. Tek adayla kongrede giderek biz daha da güçleniyoruz” diye konuştu.

Siyasette, yönetime gelmek isteyen adayların sayısının fazla olması, her zaman kabul edilen bir durum olmuyor.


Bu tabuyu yaptığı seçimlerle kıran AK Parti, diğer partilerden farklı bir yöntem izleyerek genel merkez bazında adayları değerlendirmeye alıyor ve son kararı Genel Başkan Erdoğan veriyor.

Bu durumun eleştirilmesine bir anlam veremediğini söyleyen AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, istişarenin de demokrasinin bir parçası olduğunu belirtti.

Özel, “Biz tek adayla kongreye gitmeyi tercih eden ve bu kararıyla güçlenen bir partiyiz” diye konuştu. Özel, “Partiler, kongreye giderken, bir heyecan bir soluk, biz güçleneceğiz diye çok devasa partiler, kongreden sonra zayıflayarak çıkmışlardır. Bölünmeler, parçalanmalar, hakkında konuşmalar, o kongrelerde havalarda sandalyeler yaşanmıştır. Geçmiş siyasi partilerin hepsinde bu olmuştur. Ama AK Parti’de demokrasi istişarenin de bir neticesidir. Teşkilatta temayül yapılıyor. Mülakat yapılıyor. Heyetler istişare ediyorlar, nihayetinde bir karar çıkıyor. Bu da bir demokrasidir.

İllaki Türkiye’deki siyasi partilerin delege yapıları, üye yapıları malum. Yani masa başında delege işlemleri, kongrede gidelim sandıktan kim çıkarsa deniyor ama onun ne şekilde yapıldığını herkes biliyor. Böyle bir çalışmanın neticesinde de AK Parti, genelde Türkiye’de her ilde, ilçede tek adayla parçalanmaya, bölünmeye fırsat vermek istemiyor. Bundan dolayıdır ki bütün seçimlerde oyunu yükselterek gidiyor. Bize bu usulün yanlış olduğunu iddia edenler seçim sonuçlarına bakarlarsa, demek ki bizim uyguladığımız sistem doğru bir sistem. Her seçimde oyumuzu artırarak gidiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.