Recep Özel O Operasyonu Değerlendirdi

AK Parti Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyon üyesi Recep Özel, 17 Aralık operasyonunu ve yaşanan süreci değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2013 14:22
Recep Özel O Operasyonu Değerlendirdi

Özel açıklamasında “17 Aralık operasyonunda belli bir suç yok. Diğer yandan arka planda olanlara hepimiz şahidiz. 2 yıldır operasyon yürüttüklerini söylüyorlar. Sahte isimlerle ve bir takım şifrelerle soruşturmalar yapılmış. Enteresan bir tarih seçimlere 4 ay kala operasyonu başlatıyorlar. Uzun süredir suç işlenme olayıda yok. Ama düğmeye o gün basılıyor. İtiraz ettiğimiz nokta bu. İli kim temsil eder Vali. Başsavcı kolluk temsilcisidir. O ilde bir soruşturma yapılıyorsa valinin haberi olmalıdır. Öte yandan emniyet sadece suç işlemesini mi bekler. Önleyici kolluk hizmetleri var. O suçu nasıl önleyebilirim vazifesi var. Alt kademedeki bir savcı soruşturma yürütüyor. Üstündeki adamın haberi yok. Aykırıdır buradadır. Böyle birşey olabilir mi?

Öte yandan HYSK korsan bildiri yayınladı. Görev sırasında basın mensuplarına bildiri dağıttı. Hiçte yetkisi olmadığı halde. Ben yönetmeliği eleştirdim. Sende görevini yap deniliyor. Savunmayı beklemiyor. Oy çokluğu ile karar veriliyor. Biryerde düğmeye basmanın delili buradan çıkıyor.

2. operasyonun yapılacağı iddiaları üzerine konuşan Milletvekili Özel, hiçbir soruşturmada olmayan usulü Savcının basına servis etmesini gerekçe göstererek dosya alınıyor. Hangi ülkede hangi savcı bunu yapabilir. Soruşturma engelleniyor diyor. Sen başka bir yere servis ediyorsun. Benim soruşturma yetkim elimden alınıyor diyor. Usül ne ise o sisteme uyarsın. Sistem dışına götürüyor. Ülkemizinden başka illere yansıyacağı duyumlar da var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde önümüzde seçim var. Geçmişte gezi olayları olmuştu. Yeni Türkiye oluşturuyoruz ya. Biz milletin dediği olacak diyoruzya. Bazı güç odaklarının dediği olacak diye bunlar yapılıyor.

AK Parti’den istifalar hakkında konuşan Milletvekili Özel; “Olağan karşılanması gerekir. Değişik partilerden de oldu. Tercihlerini bu yöndün kullandılar. Disipline gönderilmişler. Arkadaşlarımız zaten süreçten sonra istifa ettiler. Zararı olmaz daha da güçleniriz. Milletimizden gücümüzü alıyoruz. Kendisini destekleyenlere ne yüzle bakacaklar göreceğiz. Demokratik haklarını kullanmışlardır.

MUHALEFETE YÜKLENDİ
Milletvekili Özel, "muhalefet partisi mensupları polisi şikayet ediyolardı. Dün küfür ediyorlardı. Fikir değiştirdiler. Türkiye’de büyük bir muhalefet boşluğu var. İçin boş gen sorular verdiler. Bu soruşturma çıktı. Dört elle sarılıyorlar. Bu iddiaların içi boş, bütün bu iddiaların altı boş. Sırf seçim öncesi yapılıyor. 30 Mart’ta gereken dersi verir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum