Recep Özel Ülkücüleri Yine Kızdıracak

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Uluborlu'da düzenlenen Nisan Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açılım süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Özel,'Çocuğu ve merhameti olmayanlar bu süreci anlayamaz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2013 09:19
Recep Özel Ülkücüleri Yine Kızdıracak

Açılım sürecinin başarıyla tamamlanacağını belirten Milletvekili Özel, sürece karşı çıkanların ya çocuğunun olmadığını yada merhamet sahibi olmadıklarını vurguladı.

Özel konuşmasında; “MHP Lideri Devlet Bahçeli İzmir’de mitingde esip gürledi. Avazı çıktığı kadar bağırdı. Çocuğu yok bu süreci anlayamaz. Diğerlerinin de merhameti yok” diye konuştu. Özel ayrıca CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenerek, “CHP Lideri Kılıçdaroğlu aklı olanın açılım sürecini desteklemesi gerektiğini söylemiş. Sorun burada başlıyor. Sizin aklınız yok ki bu sürece destek veresiniz” dedi.


Özel konuşmasında; “Kamuoyunda çok ciddi bir dezenfermasyon var. Çok ciddi bir şekilde hiç iktidarımızın partimizin ve hükümetimizin aklından hayalinden geçmediği dedikodular var. Buna biraz açıklık getirmek istiyorum.

İLK HAMLEMİZDE KAPATMA DAVASI AÇILDI

Bundan 4-5 yıl önce barış ve kardeşlik adı altında çalışma başlatmıştık. Demokratik açılım adı altında. Belli bir noktaya kadar geldi. Bir kısım kişilerin sabotesi ile süreç başladığında partimiz hakkında kapatılma davası açıldı. Sırf bu süreci sabote etmek için yapıldı. Demokratik açılım niye 10 yıl boyunca beklediniz. Niye 10 yıl beklediniz madem yapacaktınız neden yapmadınız. 2008 yılında bu süreç demokratik açılım adı altında başlamıştı. Milli birlik ve beraberlik kardeşlik çatısı altında başladı. Kapatma davası açıldığı için o gün öyle veya böyle başarıya ulaşamadı. Şimdi gelinen bu noktada 30 yıldan beri ülkemizin kaynaklarını bir hiç uğruna ortada kazanan olmadan ama onca şehit veriyoruz. Burada canı yanmayan kişinin bu süreci anlamasını beklemiyoruz” dedi

SERMAYELERİ ELLERİNDE PATLADI

Milletvekili Özel, çözüm sürecinde Ana muhalefet ve yavru muhalefetin ellerindeki en büyük sermayeyi alıyor olmamızdan korkuyorlar dedi.
Özel; “Bu süreci çocuğu olmayan ve merhameti olmayan anlayamaz. Eğer çocuğunuz yoksa bunu anlayamazsınız. Devlet Bahçeli dün İzmir’de esip gürledi, avazı çıktığı kadar bağırdı. Çocuğu yok bu süreci anlayamaz. Diğerlerinin de merhameti yok. Bakın bir şehit annesi diyor ki; “Keşke bu süreci 6 ay önce başlatsaydınız” Bakın 6 aydan beri bir tane şehit geliyor mu? Bir tane şehit cenazesi görülüyor mu? “Vatan Bölünmez, Şehitler Ölmez” sloganları atmak için bekleyenlerin elbette ki bu ellerindeki sermayeyi almak, siyaseten varlık sebeplerini ellerinden almakla eş anlamlıdır. Ondan dolayı bas bas bağırıyorlar. Bakın bu süreçte en fazla sorulan soru? “Ne verdiniz” diye soruyorlar. Bakın Başkanımız her yerde anlatıyor. Verilen hiçbir şey yok” diye konuştu.

BU KİŞİLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ NÜFUS CÜZDANINI TAŞIYOR

Milletvekili Özel, geçmişte Senirkent’te bir tane kürt ailesine belediye ev yaptırmamak için zulüm etmiştir. Bu red politikasıydı. Bu kişiler Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfus cüzdanını taşımıyor muydu? Mahallemize kürt vatandaş geldiği zaman hepimiz çekiniyorduk. Bunu bizim kafamıza empoze etmişler. Aramızda bir ayrım yoktu halbuki. Türk milliyetçiliği hiçbir zaman barışın karşıtı olmamıştır. Eskiden anne çocuğu ile ana dili ile konuşamıyordu. Biz bazı yasaklarla anne ile oğlun arasına girmişiz. Bu ülkede Ak Parti döneminde kalkınma ajansları çıkardık ülke bölünüyor dediler. Isparta’da kalkınma ajansı kurduk. Bölündük mü?
Bir kişinin sırf insan olmasından kaynaklanan temelde doğuştan gelen haklarını kimse engelleyemez. Birbirimizi düşman bellemişiz. Bu coğrafyada yaşıyorsak hepimiz birinci sınıf vatandaş olacağız. Devlet katında birbirimizden öncelikli olmayacağız. Biz bütün bunları yanlış yapıla yapıla bu kanı durduramadık. Niye bu sürece destek veriyorlar. Artık Türkiye’de samimi bir iktidar var diyorlar” dedi.

KİN VE NEFRET KUSMAYA GELMİŞLER

CHP Milletvekili A. Haydar Öner ve Birgül Aymar Güler’in Senirkent ziyareti ile ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Özel, Ali Haydar Öner dün Birgül Aymar Güler gelmişler ile Senirkent’te dolaşmışlar. Irkçılık söylemi ile tepki toplayan bir milletvekili buralara gelip Uluborlu’da ve Senirkent’te kin ve nefretini saçmış ve gitmiş.

TÜRKİYE BÖLÜNMEYECEK

Milletvekili Özel son olarak açılım sürecinin sonunda barış ve kardeşliğin artacağını ifade ederek yaptığı konuşmada; “Diyorlar ki; Bunlara özerklik verilecek bölünecek parçalanacak. Biz ne kadar bölünmek istemiyorsak onlar da orada bölünmek istemiyorlar. Bütün illerde onlarında zenginleri oluştu onlar da mal mülk sahibi oldular. Aslında onlar demekte doğru değil. Bunları ortadan kaldırmak gerekiyor. MHP’nin yaptığı gibi olursak zarar veririz. Üstünlük imandadır. Partimizin muhafazakar demokrat kimliğine münasır bir şekilde 2001 yılından buyana tek devlet, tek bayrak tek vatan için uğraşıyor. O gün ne söylüyorsak bugünde aynısı söylüyoruz. Bu ülkenin bir karış toprağını birilerine taviz veriyor gibi aklının ucundan geçmesin. Türkiye’nin sahibi 81 vilayetin tamamında siyaset yapan tek parti Ak Parti’dir. Diyarbakır’da, Mardin’de, Şırnak’ta siyaset yapan başka bir parti var mı? Oralarda siyaset yapamıyor. Sonra burada siyaset yapmak için o coğrafyadaki karışıklığı çözerim diyor. Otobüslere adam doldurup İzmir’de miting yapmak kolay. Git bakalım bu söylemlerini Diyarbakır’da söyle. Bayrağı biz sizden daha çok seviyoruz. MHP’den ve CHP’den bayrağımızı daha çok seviyoruz. Seçime bir yıl var. Bizim gibi güçlü bir iktidar olmasın bu sorunu çözme cesareti gösteremez. Dünya’nın hiçbir ülkesinde seçime bir yıl kala bu kadar riskli bu kadar sonucunda elbette ki başaracağız. Hele şu seçim bir geçsin der. Bu sorunu görmezden gelip çözüme gidilmeyebilirdi. Şu süreçte yitirmediğimiz bir can karımızdır. Deymez mi bir tane cana bu sizin kardeşiniz olabilir. Bunların milliyetçilik anlayışı ile bu süreci anlamalarını beklemiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum