Recep Özel'den Ali Haydar Öner'e Suç Duyurusu

Canlı yayında CHP Milletvekili Öner’i “muhbirlik” yapmakla suçlayan AK Partili Recep Özel, yaşanan tartışmanın ardından şok açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2012 12:40
Recep Özel'den  Ali Haydar Öner'e Suç Duyurusu

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Gündem Isparta programına konuk olan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in Valiliği döneminde Belediye soruşturmasıyla ilgili bilgi sızdırdığını iddia etmişti.

Canlı yayında CHP Milletvekili Öner’i “muhbirlik” yapmakla suçlayan AK Partili Recep Özel, yaşanan tartışmanın ardından şok açıklamalarda bulundu.

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET ETTİ
Kendisinin tape kayıtlarına geçen bir konuyu dile getirdiğini belirten Milletvekili Özel, “Ben o sözleri bir söylem olarak değil, bir takım belgeler var, fezleke var. Onlara dayanarak söyledim. O fezlekedeki konuşma tapelerinden elde edilen fezlekeye geçmiş beyanları gündeme getirmiştim. Tabi Milletvekili arkadaşımız bizimle ilgili hiç şık olmayan, gerçek olmayan davranışlara girdiği için bizde bunu sen bu kadar yargıya saygılıysan, hukuk devletine bu kadar saygılıysan senin bu yaptığın nedir anlamında bir beyanda bulunduk. İsterlerse ben o fezlekeleri gazetelere veririm. Oradan bakabilirler. Doğru mu söylemişim. Yalan mı söylemişim diye. Kendisinin bu fezlekeden haberi yok galiba. TBMM’deki odasına göndereceğim” dedi.

“ÖNER’İN KONUŞMALARI SUÇTUR”
Devam eden bir soruşturma hakkında Öner’in konuşmalarının suç olduğuna dikkat çeken Özel, “Herhalde dokunulmazlığının kaldırılması noktasında onlarla ilgili bir soruşturma açılmıştır diye ümit ediyorum. Çünkü yapmış olduğu gerçekten bir suç filidir. Bu konuda yetkili makamlara suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer başlamadılarsa ilgili makamlar soruşturmaya biran önce başlamalı. O fezlekede yer alanlarla ilgili gereğini yapmalıdırlar. Yürüyen bir soruşturmayı birilerine haber etmek, tamamen yargının ceza anlamında gerçekten bir suç. Bu anlamda dokunulmazlığın kaldırılması açısında bir fezleke düzenlenip düzenlenmediği bilmiyorum. O konuda bugüne kadar bir soruşturma açılmadıysa hakkında açılmalıdır diyorum. Yetkililer de gereğini yapmalıdırlar diyorum” diye konuştu.

“ÖNER’İN KONUŞMASINDAN SONRA BAZI ŞEYLER İMHA EDİLMİŞ”
Öner’in tape kayıtlarında “Kendinize dikkat edin. Sizin hakkınızda bir soruşturma yapılıyor. Dinleniyorsunuz” şeklinde ifadelerinin olduğunu ileri süren Milletvekili Özel, bu konuşmanın ardından soruşturma kapsamında dinlenen kişilerin bazı materyalleri imha etme noktasına gittiğini iddia etti. Özel konuşmasına şöyle devam etti: “Devam eden bir soruşturmayı haber ederek kendinize dikkat edin. Sizin hakkınızda bir soruşturma yapılıyor. Dinleniyorsunuz diye ifadeler var. Onlarda bunun üzerine kendilerine bir çeki düzen vermişler. Bir takım şeyleri imha etme yoluna gitmişler. Bu da fezleke de yazıyor. Açık açık bunlar yazılmış. Bununla ilgili bir kamu görevlisinin, ilin valisiysen yaptığın bu hareketin cezai niteliği olması lazım. Ceza sonuçlarına katlanması lazım. Yaptığının da suç olduğunu bilebilecek durumda herhalde. Çünkü MİT kanunuyla ilgili Adalet Komisyonunda saat 14.30’dan saat 03.30’a kadar süren görüşmelerde Ali Haydar Öner’de vardı. Ben kendisine ‘burada ne işin var’ dedim. Kendisi de ‘bana ben hukukçu değil miyim’ dedi. Sen hukukçuysan yaptığın bu hareket ne? Yaptığın hareketin ceza kanununda suç olduğunu bilmiyor musun? Tabi bu hareketler hoş hareketler değil. Biz bu tür ortamlara çekmek istedim. İlk saldırı onlardan geldiği için siz önce kendinize bakın diyerek önlerine bir belgeler koyduk. Biz belgeyle konuşuyoruz. Öyle afaki şeylerde söylemiyoruz.”

“NEVZAT KORKMAZ DİNAMİT KOYDU”
Belediye yapılan operasyonla ilgili bugüne kadar siyasi bir polemik içerisine girmediklerinin altını çizen AK Parti Milletvekili Özel, “Ancak buna MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz dinamit koydu” dedi. Özel ayrıca Meclis genel kurulunda AK Partili diğer Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in belediye operasyonuyla ilgili İçişleri Bakanlığını göreve davet etmesine de açıklık getirdi. Özel, “Baştan beri Isparta’da yaşanan bu gelişmeler karşısında biz dışında olmaya çalıştık. Ne ben, ne il başkanımız ne de arkadaşlarımızın hiçbiri bunu gündeme bile getirip siyasi polemik çıkarmadı. Bu durumu bugüne kadar getirdik. Ancak MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz buna bombayı attı. Birde Meclis genel kurulunda Süreyya beyin ilçesi olan Şarkikaraağaç’ın belediye başkanıyla ilgili bir ifadede bulundu. Bunun üzerine Süreyya Bey bir açıklık getirmeye çalıştı. Süreyya Bey, ‘Siz bunları yapıyorsunuz ama şu an soruşturma devam eden bir belediye hakkında İçişleri Bakanlığı görevini yapmıyor. Bir takım delillerin karartılma ihtimali var. Belgelerin yok edilme ihtimali var’ şeklinde beyanı oldu. Artık bundan sonraki süreç kamuoyunun önünde takip edilecektir diye söyleyebilirim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum