Recep Özel'den SDÜ Yönetimine Eleştiri

Recep Özel'den SDÜ Yönetimine Eleştiri

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2014 01:04
Recep Özel'den SDÜ Yönetimine Eleştiri

AK Parti Milletvekili Recep özet SDÜ Rektör Yardımcısı Talip Türcan'ın 'üniversitede yurt yapımına karşı çıkmak Cumhurbaşkanımızın politikasıyla çelişmek anlamına gelir' sözüne şu yorumu yaptı: İşinize geldi mi Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullanmaktan, onun çizgisini kullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz. Böyle bir şey yok."

SDÜ alanı içerisinde yapılmak islenen yurt+ticari yerler konusundaki tartışmalar devam ediyor. Son olarak SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Tiircan, konuyla ilgili olarak "üniversitede yurt yapımına karşı çıkmak devlet ve Cumhurbaşkanımızın politikasıyla çelişmek anlamına gelir' demişti. AK Parti Milletvekili Recep Özel, Türcan'ın bu değerlendirmesini ve yurt konusundaki görüşlerini aktardı.

BİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ
ONLARDAN DAHA İYİ TAKİP EDİYORUZ

Özel, konuyu Rektör Hasan İbicioğlu ile konuştuğunu ve süreci iyi yönetemediklerini söylediğini belirtti. Herkesin öğrencilerin daha iyi mekânlarda konaklamasını istediğini ve yaşam koşullarını iyileştirecek SDÜ'nün seçilirliğini artırmak istediğini ifade eden Özel bunun yönteminin başka şekillerde yapılması gerekliğini savundu. SDÜ yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü hatırlatmasına gerek olmadığını bunu onlardan daha iyi bildiklerini dile getiren Özel, şunları söyledi; "İl Başkanımız onlara çok güzel okkalı bir cevap verdi. Ben de vermek isterimde... İşinize geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullanmaktan, onun çizgisini kullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz.

BELKİ GÜZEL BİR ŞEY YAPILACAK AMA
KAMUOYUNDA TEREDDÜTLER VAR
Özel, "Rektör beyin kendisine de söyledim. Orada Şok güzel bir iş yapacaksınızdır belki ama kamuoyunda, esnaf camiasında büyük tereddütler var. Rektör beye dedim ki siz bu süreci iyi yönetemediniz. Üniversitede 70 bin öğrenci var. Hepimiz bu öğrencilerin ilahı iyi mekânlarda konaklatmak isteriz. Çünkü her ilde üniversite oldu. Rekabette biz mekânlarımızı daha güzelleştirebilirsek yaşam koşullarını iyileştirebilirsek bizi öyle seçerler. Bir üniversite öğrencisinin o şehirle ilgili olumsuz bir propagandası 17 kişinin o üniversiteyi tercih etmesini engelliyormuş. Bir öğrencinin Isparta’da güzel bir üniversite var demesini arzu ederiz. Olumsuz bir propaganda yapmasın. Rektör bey buna başlayalı 2 yıl oldu. Gelip beni, belediye. ITSO. Vali beyi ikna edin. Onlara anlatsın. Güzel bir iş olduğuna inanırsa herkes destek çıkar. Ben buraya böyle bir şey yapacağım herkes arkamdan gelsin. Yaptığı sana doğru diğerine göre yanlış, böyle olmamalıydı diyoruz enerjimizi böyle geçiştiriyoruz. Isparta olarak birlikte karar almayı becerebilmeliyiz.

ONLAR KENDİ DURDUKLARI NOKTAYA BİR BAKSINLAR
KYK orada yurt yapmak için yer istemişti. Orada KYK Genel Müdürlüğünde de bir sorun olabilir. Yüksek gen hm hattı altını gösterdiler. Rektör bey ben bir yer teklif ettim kabul etmediler diyor. Orada da bir şey var. Şimdi 1000 kişilik öğrenci yurdu hizmete girecekti. Yanlış yer gösteriminden dolayı bu zamana kadar gelindi. İnşallah orada KYK yurt inşaatı başlatıyoruz. İstanbul'daki işadamlarımızın ve AKFEN grubunun yurt projeleri var. Merak etmesinler Cumhurbaşkanımızın sözünü Rektör Yardımcısından çok daha fazla rakip ediyoruz. O hassasiyet bizde onlardan çok daha fazla. Onlar kendi durdukları noktaya bir baksınlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum