Recep Özel'e Sert Cevap

Sav'da seçimlerin iptal edilip edilmeyeceği bilmecesi devam ederken, AK Parti Milletvekili Rcep Özel'e cevap MHP İl Başkanı İsa Yalçın'dan Geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2014 17:33
Recep Özel'e Sert Cevap

Sav'da seçimlerin iptali tartışmaları devam ederken AK Parti kanadı kesin bir dille 'seçimler iptal' açıklaması yaptı.

İşte AK Parti Milletvekili Recep Özel'in o açıklamasına MHP İl Başkanı İsa Yalçın cevap verdi. Sav seçimleriyle ilgili sadece ara karar alındığını kaydeden İsa Yalçın, "11.04.2014 tarihinde yerel basında ve ulusal basında çıkan Isparta merkez SAV Kasabasında YSK'nın seçimleri iptal ettiği haberleri Recep ÖZEL'in ağzından tüm basına servis edilmiştir. Söz konusu açıklama kamuoyunu ve seçmenleri etkilemeye yönelik kara propaganda içeren talihsiz beyanlardır" dedi.

Açıklamasında Milli İrade göndermesinde de bulunan Yalçın, "Milli iradeye saygıdan söz eden, milli iradeyi ağzından düşürmeyen bu insanlar ve siyasi temsilcisi konumundaki partisi seçim güvenliğini tehdit eden açıklamalar yapmaktadır. YSK'nın Sav seçimlerini iptal kararı yoktur, sadece bir kısım seçmenlerin hukuki durumlarının incelenmesi için ara karar vermiştir. Buna rağmen sanki kesin karar, seçimin iptal kararı verilmiş gibi hem YSK üzerinde baskı yapmak, hem Isparta kamuoyu ve seçmenler üzerinde hem de Isparta il seçim kurulu üzerinde baskı ve etki yapılmak istenmektedir" dedi.

İptal kararı olmamasına rağmen bu tarz açıklamalar yapmanın Anayasa'ya da aykırı olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "İptal kararı olmadan sanki iptal kararı verilmiş gibi yapılan açıklamalar etik olmadığı gibi başta Anayasamıza aykırıdır. Aynı zamanda Türk ceza kanunumuzun ilgili maddelerine de aykırı olduğunu değerlendirmekteyiz. Bu açıklamaları yapan zatı muhtereminin bu davranışını ve seçimleri etkileme gayretini halkımızın takdirlerine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum