Recep Tayyip Erdoğan İşe Yerleştirdi Rektör İşten Kovdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde eşi Emine Erdoğan ile Isparta'daki miting sırasında görüşüp iş isteyen down sendromlu Mustafa Özbayrakçı, SDÜ'de işe başlamıştı. Erdoğan'ın emaneti Özbayrakçı, rektör tarafından kapı önüne kondu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2014 10:11
Recep Tayyip Erdoğan İşe Yerleştirdi Rektör İşten Kovdu

Manşet Gazetesi'nin haberine göre; Özürlü olduğunu bilerek şirket kanalıyla işe aldığı  down sendromlu 21 yaşındaki Mustafa Özbayrakçı özürlü olduğu gerekçesiyle Rektör İbicioğlu tarafından işten çıkarıldı.

O dönemde Mustafa Özbayrakçı ile samimi pozlar veren İbicioğlu'nun Erdoğan'ın emanetini işten kovması SDÜ camiasında da şaşkınlıkla karşılandı.

Özürlü genç Mustafa Özbayrakçı'nın annesi Nebahat Özbayrakçı, konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağını kaydederek, çocuğunun zaten özürlü olduğunu bilerek işe alınmasının, akabinde de özürlü olması gerekçesiyle işten çıkarılmasının anlam verilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

Oğluna yapğınaları asla kabullenmeyeceğini kaydeden anne SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na o zaman "bunu reklam amaçlı yapıyorsanız kesinlikle yapmayın şeklinde uyarmama rağmen o günkü açıklamalarını bütün basın biliyor. birlikte üniversiteyi gezdiler, kucaklaştılar. Oğluma iş verdiler. O gün oğlumun özürlüolduğunu bildikleri halde bugün özürlü diye işine son vermelerine ahlaki bir şey, ne de vicdani. Bir gencin hayalleriyle, umutlarıyla oynadılar" dedi.

Anne Özbayrakçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirmek amacıyla bir faks çekerek durumu köşke de bildirdi.



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum