Reçeteye 4 İlaç Sınırlandırması Kalktı

Hastalara, tek bir reçetede en fazla 4 ilaç yazma uygulamasına son verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2011 23:46
Reçeteye 4 İlaç Sınırlandırması Kalktı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Danıştay’ın kararı doğrultusunda, hekimin yazdığı reçetedeki ilaç sınırlaması uygulamasını kaldırdı.

Danıştay 10. Dairesi’nin verdiği kararla SGK’nın ilaç harcamalarını kontrol etmek amacıyla Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yer alan “İstisnai durumlar hariç bir reçetede en fazla 4 kalem ilaç yazılır ve her kalem ilaçtan bir kutunun bedeli ödenir” hükmünün yürütmesini Mart başında durdurdu.

Danıştay, kararın gerekçesinde “bir reçetede en fazla dört kalem ilaç yazılır” şeklindeki sınırlayıcı düzenlemenin tanıyı koyan ve hastalığın tedavisini belirleme hak ve yetkisine sahip olan hekimin bu hak ve yetkisinin kullanılmasına müdahale niteliğinde olduğuna karar vermişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT’ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan’dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.