Rekabet Şansı Kalmaz

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, ITKM’ya ulusal firmaların gelmesi halinde Ispartalı esnafın bu firmaların altında ezileceğini belirterek; “Eğer onlar gelirse Isparta esnafının onlarla rekabet şansı kalmaz” dedi.

Yayınlanma:
Rekabet Şansı Kalmaz

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, dün Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Kunduracılar, Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Odası’nın olağan genel kurul toplantısına katılarak toplantıda bir konuşma yaptı.

ÇAKAN; “ŞEHRİN GELİŞMESİNDE
CİDDİ HATALAR YAPILMIŞ”
Söz konusu kongrede, oda ile ilgili faaliyet raporları ve gelir – gider cetvellerinin okunarak kabul edilmesinin ardından kongreye başkanlık eden Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, kongreye misafir olarak katılan siyasilere söz verdi. Bu doğrultuda ilk olarak kürsüye Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan geldi. Çakan konuşmasında; “İlimizin kalkınması ve gelişmesi noktasında geçmişte ciddi hatalar yapılmış. Bunu şuandaki iktidar partisi de yapmış.

“4 DÖNEMDİR BİTİRİLEMEYEN
ITKM HERKESİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
Şuanda Isparta’nın önünde ITKM sorunu diye bir gerçek var. 20 yıldır bir türlü bitirilemeyen ve sürüncemede bırakılan bu yerin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Buradaki olumsuzluk başta esnaflarımızı olmak üzere herkesi ilgilendiriyor. Ama, bir bakıyorsunuz ki, koskoca ITKM ulusal firmalara verilmiş ve şuanda 4. Zehilname çerçevesinde plan tadilatı yapılarak küçük dükkanlar büyük büyük AVM’lere dönüştürülerek büyük firmalara veriliyor.

“ESNAFIN BU FİRMALARLA REKABET ŞANSI YOK”
Bu ulusal ve büyük firmalar ITKM’ye gelip konuşlandığında Isparta esnafından kunduracısı da, sanayicisi de, bakkalı da, tuhafiyecisi de olumsuz etkilenecek. Dolayısıyla, Ispartalı esnafların bu firmalarla kesinlikle rekabet etme şansı kalmayacak. Bu olumsuzluğun önüne geçmek yerel yöneticilerin işidir. İnşaallah Isparta halkı teveccüh gösterir 30 Mart’ta Başkanlığa biz seçilirsek burası kesinlikle Isparta esnafının olacaktır.

“İŞ SADECE ASFALT OLSAYDI O ZAMAN
KARA YOLLARI MÜDÜRÜNÜ SEÇERDİK”
Yerel Yöneticilerin daha doğrusu Belediye Başkanının görevi bir şehirde görevi asfalt dökmek ve çöpleri toplatmak değildir. O şehirde yaşayan halkın hayatını kolaylaştırmaktır. Eğer, belediye başkanının görevi asfalt dökmek olsaydı bu konuda en çok asfaltı kara yolları döküyor. O zaman Karayolları Müdürünü seçerdik. Onun için bir belediye başkanının vatandaşların hayatına katkı sağlayacak projeler yapmalıdır.

“ESNAFI KORUYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”
Ben buradan, kazanmamız halinde Isparta esnafını koruma sözü veriyorum. Ulusal ve büyük firmalara karşı esnafımızı koruyacağız. Hiçbir kesimi dışarıda bırakmayacağız. Şehrin yoğunluğu 2 – 3 caddede olup, işin kaymağını sadece buradakiler yemeyecek. Bu değeri tüm cadde ve sokaklara eşit bir şekilde yayacağız. Biz Saadet Partisiyiz. Seçimlerde bize verilen oy onu buna değil sadece Saadet Partisi’ne ve Süleyman Çakan’a gelir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum