'Rekabetçi Ortama Hazırlanmamız Lazım'

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da konuşma yapacağı Belediye Meclisi başladı,

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2013 22:26
'Rekabetçi Ortama Hazırlanmamız Lazım'

Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem'in başkanlığında gerçekleştirilen mecliste görüşülmesi planlanan maddeler yarına ertelendi.
Meclis salonuna gelen SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, tüm meclis üyeleriyle tek tek selamlaştı.

SDÜ Cad-Cam Müdürü Oğuz Çolak, Kompozit Vadisi hakkında Belediye Meclis üylerini bilgilendiriyor. Yapılan bilgilendirmenin ardından Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem meclis adına projeye destek vereceklerini belirtti.

Bilgilendirmenin ardından söz alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitelerde kendi öz kaynaklarıyla büyüme anlayışının hakim olduğunu söyledi. Eğitimin her zaman tartışılması gereken bir konu olduğunu dile getiren Rektör İbicioğlu, "Amerika'da da eğitim bugün arayış içinde. Eğitimin finansmanı her zaman önemli bir olgudur. Süleyman Demirel Üniversite girişimci bir üniversite olmak zorunda.

Türkiye'de 180 tane üniversite var ve Isparta'nın kendini konumlandıracağı alan eğitimdir bilimdir. Biz SDÜ olarak kendi kaynaklarını oluşturan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir üniversite olmak zorundayız. Artık Türkiye'de kamu kaynaklarıyla bilim üretmek zorlaştı. Bizim kendi öz kaynaklarımızı oluşturmamız lazım." dedi.
Gelecekte ayakta kalmanın anahtarı özkaynak ve girişimciliktir diyen SDÜ Rektörü İbicioğlu, "Yakın zamanda Türkiye'de 300'e yakın üniversite olacak. Bizim şimdiden rekabetçi ortama hazırlanmamız gerekiyor. Şuanki zamanla 20 sene önceki zamanı kıyaslamanız mümkün değildir. SDÜ ayakta kalsın mı kalmasın mı bu soruların cevabı verilmelidir. SDÜ olarak girişimcilik konusunda şuanda 14'ncü sıradayız. Isparta projelerine öncelik ve teşvik veriyoruz. Tübitak projelerinde Türkiye birincisiyiz" dedi.

Ekonomiye Katkımız Büyük
Süleyman Dimerel Üniversitesinin Isparta ekonomisine katkısının büyük olduğunu dile getiren Rektör İbicioğlu, "Üniversitemizde şuanda eğitim gören 600 bin öğrencimiz var. Her öğrenci ayda 500 lira bıraksa gerisini siz hesaplayın. SDÜ'nün Isparta'ya aylık ekonomi katkısı 300 milyon TL. Bunu yıllığa vurduğumuz zaman ise 3 milyar TL'yi geçmekte. Bizim Isparta diye bir sevdamız var. Biz bu sevdanın peşinden gidiyoruz. Isparta'yı katıldığımız her platformda her toplantıda anlatıyoruz" dedi.

Yeni Fakülte binaları Lazım
Kampüs içinde bulunan mevcut binaların artık yetersiz hale gelmeye başladığını dile getiren SDÜ Rektörü İbicioğlu, "Acil en az 10 fakülte binası daha yapmamız gerektiyor. Öğrenciler adeta üst üste eğitim görmeye başladı. Bu Isparta için kötü bir reklam. Isparta'nın gelişmesi için öğrenci devamlılığı gerekmete. Binalarımızı geliştirmek için en az 300 milyon TL para lazım. Bu parayı da temin edebilmemiz için kendi kaynağımızı oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Paraya ve Yere İhtiyacımız Var
Belediye Meclisinde konuşan Rektör İbicioğlu, TED Koleji yeri hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. İbicioğlu, paraya ve yere ihtiyaçları oluduğunu belirterek, "TED Kolejinin bulunduğu alana toplu konut yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz TED Koleji yetkililerine bulundukları alanı ihaleye çıkaralım siz alın çağrısında bulunduk. Bizden 4 bin lira karşılığında kiraya vermemizi istediler. Bizim paraya ve yere ihtiyacımız olduğunu için bu taleplerini kabul etmedik. Biz TED kolejinin bulunduğu alanı ya kullanacağız ya da satacağız. SDÜ Konuk Evi Milli Eğitime ait bize bu yere boşaltın diyorlar. Oradan sürekli ceza yiyoruz" dedi.

Yanlış Anlaşılmalar Olmuş Olabilir
Daha önceki yapılan açıklamalarda yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir diyen İbicioğlu, "Biz Üniversitenin Isparta ile birlikte büyümesini istiyoruz. Geleceği gören şehirler marka şehirlerdir. Daha önceki açıklamalarda yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Bu yüce meclisle ilgili iyi niyetten şüphem yok. Takdir sizin, hayırlısı Allah'tan" diyerek sözlerini tamamladı.
Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem, rektörün konuşmasının ardından "meclis olarak aynı duyguları paylaşıyoruz, yarın bu konular onaylanacak yorumunu yaptı.

İbicioğlu'nun konuşmasının ardından Meclis Üyesi Uğur Bestelci söz aldı.
SDÜ'yü bugünlere getiren herkese teşekkür ediyoruz diyen Uğur Bestelci, "Kompozit Vadisi projesini hayata geçirmemiz lazım. Bu projeyi yapanların heykeli dikilir Isparta'ya. Isparta'lı da üniversite için yatırım yapıyor. Yurt, apart yapıyor. Bizim görevimiz üniversite alanlarını büyütmektir. Bana göre TED Kolejinin bulunduğu alan ile ilgili projeler günü kurtarma projeleridir. Temennim üniversitenin büyümesi. Fakat YÖKT yasası değişmediği sürece büyüyemezsiniz" dedi.

Dilekçeler Eksiklerle Dolu
Rektör İbicioğlu'nun konuşmasını değerlendiren Uğur Bestelci, üniversitenin meclise sunduğu iki dilekçede de eksiklikler olduğunu söyledi. Bestelci, "Meclis üyelerimizin hiçbir art niyeti yok. Bize gelen dilekçeler eksikliklerle dolu. Üniversite ve Belediye Meclisi karşı karşıya gibi görünmesin" dedi.
Ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ise rahatsızlığı dolayısıyla meclise katılmadığı öğrenildi.
Meclis yarın Saat 14.00'de tekrar toplanmak üzere sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.