Rekor Başvuru!

Rekor Başvuru!

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2015 18:04
Rekor Başvuru!

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, TOKİ’nin ilimizde yapacağı ucuz konut projesi için emekli başvuru sayısının 4 bine ulaştığını bildirdi. Ersal, “Bu kadar evsiz kişinin olduğunu düşünmemiştim" dedi

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, 7 Haziran seçimleri öncesi emeklilerin ucuz konut istediğini belirtmiş ve siyasilerden bu konuda destek istemişti. Emeklilerin talebine en erken yanıt AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, TOKİ ile görüşeceğini ve bu işi çözeceğini sözünü vermişti. Ardından Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Ersal’ın bu talebi karşısında üzerlerine düşeni yapacaklarını açıklamıştı. Aradan geçen 2 aylık süreçte emeklilerin ucuz konutu cidden istediği görüldü.

BATMAN ÖRNEĞİ VAR
Her gün yeni üye kaydı yaptıklarını ve üyelerin TOKİ için başvuruda bulunduklarını dile getiren Ersal, süreci şöyle anlattı; ‘’TOKİ ile ilgili Emekliler Derneği olarak seçimden önce başlatılan girişimlerimiz devam ediyor. Batman’da bir örneğimiz var. Orada 2.etap 1400 konutluk proje bitti. Şimdi 400 konutluk 3.etaba başlamışlar. Valilik kanalıyla yer tahsisi yapılmış. Orada 15 yıl vadeli 400 lira gibi aylık ödemeyle 80 m2 olarak sunulmuş. Biz de TOKİ ile görüştük. Bize ilinizden yer bulun bakalım dediler. Biz de Sayın Valimizle görüştük. Sayın Valimiz yeri araştırdı Milli Emlak kanalıyla bir yer bulundu. O sırada seçim atmosferine girdik. Seçim sürecinde Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda yardımcı olacağını söyledi. O gün için 600 başvuru vardı. Şifayen başvurmuşlardı. Biz bu başvuruları resmileştirerek resmi yazımızı yazdık. Yazımızdan sonra Isparta Valiliği bize yüzde 30’luk bir kontenjan verildiğini söyledi. Biz de kabul ettik.

5 BİNE YÜKSELTME SÖZÜ ALDIK
Şuana kadar çok talep var. Bugün itibariyle 4 bin başvuru oldu. Bunların içinde yeni ve eski emeklilerimiz var. Şuan şartlarını bilmiyoruz. Ev olandan mı, olmayandan mı yoksa dar gelirlilerden mi başlanacak bilmiyoruz. Bayramda Recep Özel beyle görüştük. Kendisi yapılacak konut sayısını 3 binden 5 bine çıkartılması için görüşeceklerini söyledi. Kongremizden sonra girişimlerimizi hızlandıracağız.

ALİKÖY TOKİ İLE BOZANÖNÜ ARASINDAKİ 100 DÖNÜM YERE YAPILACAK
Biz istiyoruz ki keşke 10 bin konut yapılsın. 3 bin olursa emekliler derneğine 900 konut kontenjanı düşüyor. Ben hiçbir emekli mağdur olmasın herkes ev sahibi olsun istiyorum. Çünkü Isparta’nın gerçekten konut ihtiyacı var. Ev kiraları çok pahalı. Evi olmayan insan sayısı çok fazla. Bu başvurulara baktığımızda bu kadar insanın evinin olmadığını düşünemiyordum hiç.

Aliköy TOKİ ile Bozanönü arasında 100 dönüm bir yer var. Oraya yapılması planlanıyor. Onun dışında Isparta’da yer yok zaten. İnşallah bir yer açılır yakın zamanda. Bu konuda rica ediyorum Sayın vekillerimizin devreye girdiği kadar bürokratından belediyeye kadar herkesin elini taşın altına koyması lazım.

BELEDİYENİN DE TOPLU KONUT YAPMASINI İSTİYORUZ
Sayın belediye başkanının 2 gün önce bir açıklaması oldu. Kendisi yardımcı olacağını söyledi. Bu bizi sevindirdi. Biz belediyenin de toplu konut yapmasını istiyoruz. Biz bunu ilçelere de yaymayı düşünüyoruz. İlçe belediye başkanlarından da bunu rica ediyorum. Onlar yardımcı olurlarsa üyelerimiz de onlara yardımcı olur. Kongremizden sonra ilçe belediye başkanlarına resmi müracaatta bulunacağız. TOKİ’ye başvurulması için öncelikle gelip emekliler derneğimize üye olmaları gerekiyor. Yılda bir kez 18 TL aidat ücretimiz var. Bizim gayemiz emekliye hizmettir. Isparta’da 75 bin emeklimiz var. Isparta nüfusuna göre çok büyük bir sayı. Kendilerini üye olmaya davet ediyoruz. Üyemiz çok olsa toplu konutu kendimiz de yapabiliriz. Buna da inanıyorum. Şuanda Isparta’da 12 bin emekli üyemiz var.

BUGÜN BAŞLARSA 2017’DE EVE OTURURLAR
75 bin emekliyi ev sahibi yapamayız. Önümüzdeki günlerde başvuruları kapatacağız. TOKİ başladı mı 13 ayda evleri teslim ediyor. Bugün başlansa 2017’de emeklilerimiz evlerine girmiş olurlar. TOKİ’nin bir an önce başlaması için sayın vekillerimizin bu konuya daha fazla eğilmeleri gerekiyor. Bu işte bir an önce hükümetin de kurulmasını bekliyoruz. TOKİ başvurularından sonra 3 bine yakın yeni üye yaptık. Bu iş uzarsa başvuru sayısı 10 bini geçer.’’

EMEKLİLER DERNEĞİ’NDE KONGRE HEYECANI
Bu arada 8 Ağustos Cumartesi günü kongrelerinin olduğunu duyuran Başkan Ersal, ‘’Sayın Genel Başkanımız da katılacak. Sayın vekillerimizi ve sayın belediye başkanımızı da çağıracağız. Demokratik bir seçim olacak. Herkes aday olabilir. Şuanda tek liste görülüyor. Biz üye bazında seçim yapıyoruz. 12 bin üye var. Herkes davetli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum