Rekor Bütçe Bugün Karara Bağlanacak

Rekor Bütçe Bugün Karara Bağlanacak

Yayınlanma:
Rekor Bütçe Bugün Karara Bağlanacak

Isparta Belediyesi’nin 620 milyon lira olan 2018 Yılı Mali Bütçesi bugün karara bağlanacak. Plan ve Bütçe Komisyonu kendisine havale edilen bütçe ile ilgili raporunu bugün meclise sunacak ve bütçe meclis üyelerinin oyuna sunulacak. 

Gerek TBMM gerekse yerelde yani illerde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinde ‘Bütçe Ayı’ olarak bilinen Kasım ayı geldi ve Isparta’da her iki mecliste bütçe görüşmeleri başladı. 

Bu doğrultuda, Belediye Meclisinde, geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Kasım ayı ilk toplantısında gündemin 6. Maddesinde yer alan Isparta Belediyesinin 2018 Mali Yılı Bütçe Tasarısı hazırlanarak meclisin onayına sunulmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kendisine havale edilen bütçe ile ilgili raporunu hazırlayıp bugün yapılacak olan meclise sunması bekleniyor. 

BÜTÇE’DE REKOR ARTIŞ 

Bilindiği gibi; 2017 Yılı Bütçesi 385 milyon lira olan Isparta Belediyesi, bu yılki Bütçe miktarını neredeyse iki katına çıkararak 620 milyon lira olarak öngörmüştü. Bir yılda 235 milyon lira birden artan bütçenin mecliste nasıl bir tepki ile karşılanacağı ise merak konusu. 

2018 YILI BÜTÇESİ 620 MİLYON 

OLMASI HEDEFLENİYOR 

Öte yandan, Belediye’nin 2018 yılı bütçesinin 620 milyon TL olması hedefleniyor. Belediyenin Programı Taslağında Müdürlüklerin bütçe tekliflerinde Fen İşleri Müdürlüğü en yüksek bütçe ayrılan müdürlük olurken Fen İşleri Müdürlüğünü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü takip ediyor. 

İL GENEL MECLİSİNDE İSE 

HEDEF; 102 MİLYON LİRALIK BÜTÇE 

Bütçe görüşmelerinin ele alındığı bir diğer yer ise, İl Genel Meclisi. Bu mecliste de Kasım ayının gelmesiyle birlikte başlayan toplantılar 20 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. İl genel meclisinde ise, il özel idaresinin 2018 mali yılı bütçesi için 102 milyon liralık bir hedef öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.