Rektör, Bardağın Dolu Tarafını Gördü

Sanayileşememe nedeniyle sürekli yakınan Isparta’da hizmet sektörünün hızla geliştiğini kaydeden SDÜ Rektörü İbicioğlu, bardağın dolu tarafına işaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2012 14:18
Rektör, Bardağın Dolu Tarafını Gördü

Prof. Dr. İbicioğlu, Isparta’nın havasının ve doğasının diğer illere nazaran daha temiz olmasının sanayileşememenin getirisi olarak gördüğünü söyledi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve beraberindekiler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya geldi. ITSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede, üniversite- sanayi işbirliğinin şehrin kalkınmasında önemli rol oynadığı vurgulandı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ziyaret sırasında çerpıcı değerlendirmeler yaptı. Rektör İbicioğlu, Isparta’nın havasının ve doğasının diğer illere nazaran daha temiz olmasının sanayileşememenin getirisi olarak gördüğünü ifade etti.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Üniversite yönetimi olarak şehrin gelişimi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Rektör İbicioğlu, Isparta’nın entelektüel birikimi ve teknolojik alt yapısıyla önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Hizmet ve tarım sektörünün Isparta ekonomisini besleyen iki önemli damar olduğunu da sözlerine ekleyen İbicioğlu, “Üniversite hizmet sektöründe ön plana çıkıyor ve askeriyenin lojistiğini burada sağlaması da Isparta’ya önemli bir güç katıyor. Isparta’mız potansiyelleri itibariyle pek çok gelişmeye hazır olan bir ildir ve sahip olduğu entelektüel insan kaynağı, coğrafi yapısı ve doğası, inanç ve sağlık turizmi, organik tarımı ve üniversiteyle işbirliği içerisinde geliştireceği mikro teknolojileriyle ön plana çıkacaktır.” dedi.

SANAYİLEŞEMEMENİN GETİRİSİ
Isparta’nın havasının ve doğasının diğer illere nazaran daha temiz olmasının sanayileşememenin getirisi olarak gördüğünü ve Üniversite olarak Isparta’nın hassasiyetlerinin farkında olduklarını söyleyen İbicioğlu, 50 bin öğrenci sayısına sahip SDÜ’nün en çok tercih edilen üniversiteler arasında 6. sırada yer aldığını belirterek “Üniversite olarak Isparta ile bütünleşmek zorundayız ve bu şehrin kaygılarını dikkate alıyoruz. Bize öğrenci gelmesi, Isparta ekonomisine katkı sağlar. Tabi üniversite sadece ekonomik fayda sağlamaz; üniversiteler aynı zamanda sosyal, teknolojik, tarımsal konularda da akademik liderlik ederler.” diye konuştu.

REKABETÇİLİK KAVRAMI GELİŞİYOR
TÜBİTAK projelerinde birinci olan SDÜ’nün çalışmalarından bahseden ve yükseköğrenimin rekabete açılmasından dolayı rekabetçilik kavramının yaygınlaştığını belirten İbicioğlu, girişimci ve yenilikçi üniversite anlayışını benimseyen SDÜ’nün de rekabetçi özelliklerini artırarak fiziksel, teknolojik ortamlarını iyileştirmesi ve kaliteli eğitim sistemini sürekli hale getirmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasının ardından Rektör İbicioğlu, ITSO üyelerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum