Rektör Adayından Noter Tasdikli Taahhüt

Rektör adayı Prof. Yavuz’dan noter tasdikli taahhüt

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2015 11:54
Rektör Adayından Noter Tasdikli Taahhüt

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Turhan Yavuz, Bin 060 Bilim İnsanı’na Noter tasdikli 10 maddelik Taahhütname vereceğini söyledi; ‘özlük haklarının tam teslimi’; ‘adalet’ ve ‘saygı’ sözü verdi.

Açık Öğretim Fakültesi kurulması; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Filistin başta olmak üzere farklı coğrafyalara Kampus, Çocuk Üniversitesi, Çizgi- Kısa Film ve Animasyon Kompleksi, Onur Senatosu, Arabuluculuk Sistemi, Danışmanlık Meclisi gibi projeler ile Rektörlük yarışına katılan Prof. Dr. Turhan Yavuz, Bin 060 Bilim İnsanı’na Noter tasdikli Taahhütname vereceğini söyledi.

SAYGI YETER

Üniversitede herkesin birbirini sevmek zorunda olmadığını kaydeden SDÜ Tıp Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Turhan Yavuz, “saygı yeter. Şunun sözünü veriyorum: - Hiç kimsenin Özlük Hakkı sorunu olmayacak. – Adalet gelecek. – Saygı kültürü hâkim olacak” dedi.

‘SARI ZARF’ YOK

Son 3 yıl içerisinde tam 15 kez ‘Sarı Zarf’ (Soruşturma) aldığını anlatan Prof. Dr. Turhan Yavuz: ‘Bir problem doğduğu an Arabuluculuk Sistemi devreye girecek. Sorunlar saygı çerçevesinde çözülecek. Bir Bilim İnsanı kolay yetişmiyor. 20 yıl gerekiyor. Kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Gidenlere de kapı açık olacak.”

AKDENİZ: Niçin Rektör Adayı oldunuz?

PROF. DR. TURHAN YAVUZ: Hayallerim var.

Kalbim Süleyman Demirel Üniversitesi. 1999 yılından bu yana aşkla, tutkuyla burada çalışıyorum. Şu anki tabloya çok üzülüyorum. Kuruluşundan bu yana çeyrek yüzyıl geçmiş; ama hayalimdeki noktada değil. Birçok açıdan değil

AKDENİZ: Ne hayal ediyorsunuz?

PROF. DR. TURHAN YAVUZ: Hangisini söylememi istersiniz. Kampus güzel değil. Ekolojik ve estetik kampus hayalim var. Bir kent nüfusu kadar öğrenci var. Ama öğrencilerin beklentileri karşılanmamış. Dünya kadar sorun ile uğraşıyorlar; kaderlerine terk edilmişler.

SDÜ’de özlük haklarını bekleyen o kadar kişi var ki…

Adalet bekleyen yoğun emek ve çaba var ki…

Bir Bilim İnsanı kolay yetişmiyor.

Küstürülen, incitilen o kadar Bilim İnsanı var. SDÜ’den ayrılanları tek tek saymamı ister misiniz?

Şu net bir gerçektir. SDÜ’de kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama saygı şarttır.

Yrd. Doç. Dr., Doç. Dr. ve Prof. Dr. seviyesinde 1060 Bilim İnsanı var. Söz veriyorum. Kimseye ‘Sarı Zarf’ göndermeyeceğiz

AKDENİZ: Sarı Zarf?

PROF. DR. TURHAN YAVUZ: Sarı Zarf işte… Soruşturma

Ben son 3 yıl içerisinde tam 15 tane ‘Sarı Zarf’ açmak zorunda kaldım.

1999’dan bu yana SDÜ’deyim. SDÜ Tıp’ın nüvesini oluşturan kadrodanım.

Poliklinik yapıyorum. Derslere giriyorum.

Muayene fişi kesmiyorum. Özel Katkı Payı almıyorum. Özel telefon numaram herkese açıktır; kapıda yazar.

Bana 15 kez soruşturma açıldı. Şükür ki hiçbir sonuç çıkmadı.

Söylemek istediğim şu: Sevgi/ saygı kültürü yok. Adalet istiyoruz. Huzur istiyoruz.

AKDENİZ: Anladım. Sorun olduğu an çözüm kanalı ne olacak?

PROF. DR. TURHAN YAVUZ: Danışmanlık Meclisi… Arabuluculuk Sistemi.

Bir kez daha söylüyorum: Üniversite’de herkes birbirini sevmek zorunda değil. Saygı gösterecek yeter. Sorun çıktığı an Arabuluculuk Sistemi çözecek. Kimseye düşmanlık etmek istemem.

5 temel sözüm var.

1- Herkes özlük haklarını alacak. Özlük hakkı sorunu olan kimse kalmayacak

2- Adalet olacak

3- Saygı olacak

4- Kimse ötekileştirilmeyecek. Biz, ‘Paralel mi?’ ‘Dikta mı?’ tanımayız.

5- Özgün projeler olacak.

Vaatlerimi Noter’e tasdik ettirip

Akademisyenlere vereceğim

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Turhan Yavuz, vaat ettiği projeleri Noter tasdiki ile Bilim İnsanları’na vereceğini anlatıyor. Ve ekliyor:

“87 kişilik bir ekip ile 3 aydır çalışıyoruz.

Projelerimizi anlatıyoruz Akademisyenlere.

Ve söz veriyoruz. Verdiğimiz sözleri tutanak altına alacağız. Noter’e tasdik ettireceğiz.

Rektörlük sürecinde, bu zaptı rapt altına alınan vaatlerin tersine eylem olursa ya da gerçekleştirmezsek hukuki açıdan karşımıza çıkarlar.”

KALP ENSTİTÜSÜ KURACAĞIZ

AKDENİZ: Herkes biliyor ki Şevket Demirel Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne uzun yıllar emek verdiniz. Ama şu an ‘Klinik’ düzeye çekildi.

PROF. DR. TURHAN YAVUZ: Kalp ve Damar Hastalıkları Merkezi’nin taşınma işlemi yanlıştı. Karşı durdum. Hâlâ yanlış olduğunu söylüyorum.

Bu süreçten Rektör olarak çıkarsam, Kalp Enstitüsü kuracağız.

PROJELER:

- Bilim İnsanları, yurt dışına özgün projeler ile gidecek.

- Animasyon Sistemi: Güzel Sanatlar ve Bilgisayar Yazılım/ Programcılığı arasında bağ kurulacak. Çizgi film yapılacak. Kısa metrajlı filmler çekilecek

- İslam’a karşı algı yanlışlığı ile mücadele için: İslam Araştırma Merkezi

- İstatistik ve Makale, Proje Yazım Birimi kurulacak

- Kampus ekolojik ve estetik hale getirilecek

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Turhan Yavuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Filistin başta olmak üzere farklı coğrafyalara Kampus kuracaklarını söyledi.

Çocuk Üniversitesi kurmak için de projelerinin hazır olduğunu anlatan Prof. Dr. Turhan Yavuz, diğer projelerin ayrıntılarını şöyle paylaşıyor:

“Onur Senatosu kuracağız

1992’de kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi için emek vermiş, çaba göstermiş, proje üretmiş herkesi ayrım gözetmeden, ötekileştirmeden Onur Senatosu’na davet edeceğiz.

Son dönemlerde kırıldığı için ayrılan Bilim İnsanları davet edeceğiz. Dönmek isteyenlere kapının açık olduğunun mesajını net bir şekilde veriyorum.”

Toplum Mühendisliği

Şu an SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) Fotoğraf alanında Doktora yapan Prof. Dr. Turhan Yavuz, Kısa Metrajlı Film’e de çok önem veriyor.

İslamafobi ile mücadele etmek istediklerini de kaydeden Yavuz, süreci şöyle anlatıyor:

“Toplum mühendisliği için çizgi film çok önemli. Kısa metrajlı film çok önemli.

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bilgisayar Yazılım/ Programcılığı’nı bir potada buluşturmak istiyoruz.

Kısa Film, bireysel açıdan da hayallerimden biri. Belgeseller de öyle…

İslam Araştırma Merkezi kuracağız. Avrupa’da ve Dünya’da İslam’a karşı algıyı değiştirmek mecburiyetindeyiz.”

YÖV’ü işler hale getireceğiz

Yüksek Öğretim Vakfı (YÖV) Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) için çok değerlidir. Şu an işlevsel değil. İşler hale getireceğiz.

Ayrıca bir Vakıf kuracağız. Üniversite öğrencilerine burs imkânı yaratacağız.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Turhan Yavuz

ULUSLARARASI BAŞARI: Prof. Dr. Turhan Yavuz’un ‘kasıktan girerek yapay damar taktığı’ ortalama 20 cerrahi operasyon TÜBİTAK’ın uluslararası dergisinde yayımlandı. Fotoğrafta cerrahi müdahale anı görülüyor.

Yapay Damar’da

Türkiye’nin en iyi

Merkezi olduk

SDÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, ‘kasıktan girme yöntemi ile ‘Yapay Damar’ operasyonlarında’ Türkiye’nin en iyi merkezlerinden biri haline geldiklerini söyledi.

İŞTE OPERASYON ANI

Prof. Dr. Turhan Yavuz, lokal anestezi ile Mehmet Kapar isimli hastanın aort yırtığının kasıktan girme yöntemi ile tedavi edildiğini söyledi. Prof. Dr. Turhan Yavuz’un 20’ye yakın ‘yapay damar’ ve ‘kasıktan girme’ yöntemi TÜBİTAK’ın uluslararası dergisinde yayımlandı.

SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇIYORLAR

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi, sağlıkta çığır açmaya devam ediyor. Zira SDÜ Tıp Fakültesi, ‘yapay damar’ operasyonlarında Türkiye’nin en iyi merkezlerinden biri haline geldi. Öyle ki SDÜ Tıp ve Kalp ve Cerrahisi Türkiye’nin dört bir köşesinden, Avrupa’dan ve dünyadan hasta çekiyor.

ULUSLARARASI GURUR

SDÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı (AD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz’un bugüne değin, ‘kasıktan girerek yapay damar operasyonları’ Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) uluslararası dergisinde yayımlandı.

İŞTE O AN

Prof. Dr. Turhan Yavuz’un son operasyonu da yırtılan damar üzerine oldu. Aort (torasik aort) yırtığı (rüptürü) olan Mehmet Kapar başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Turhan Yavuz, şöyle dedi:

“Inen aort vücüda kan dağıtan ana damardır. Bu damardaki yırtılmalar genellikle ölümle sonlanır ve ameliyatları risklidir.İnen aort (torasik aort) yırtığı(rüptürü) olan Mehmet Kapar, Şevket Demirel Kalp Merkezi’nde kasıktan lokal anestezi altında başarılı bir operasyonla tedavi edildi.”

HAYAT KURTARICIDIR

Bayıltılmadan yapılan operasyonlarda, özellikle ciddi damar yırtığı gelişen hastalarda endovasküler yolla tedavinin etkin ve hayat kurtarıcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu işlemlerde Türkiye’deki önemli merkezlerden biri olduk. Hastaların damar anjiyolarını ve gerekirse stent işlemlerini de artık kendimiz yapabiliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum