Rektör Çarıkçı'dan 10 Kasım Mesajı

Rektör Çarıkçı'dan 10 Kasım Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2017 11:36
Rektör Çarıkçı'dan 10 Kasım Mesajı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada itibarı yüksek, uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen, ekonomisi güçlü bir ülke konumundadır” dedi.

Rektör Çarıkçı, “Atatürk, Türkiye'ye milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir millet olmayı hedef göstermiş, halkımızı da bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Milletimiz, her koşulda Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir.

SDÜ ailesi olarak, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 79. yılında minnet ve şükranla anıyoruz. Vefatının yıl dönümü vesilesiyle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.