Rektör Çarıkçı'dan 18 Mart Mesajı

Rektör Çarıkçı'dan 18 Mart Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2017 14:40
Rektör Çarıkçı'dan 18 Mart Mesajı

Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin işgal altındayken kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin azminin ve imanının Batı’nın gelişmiş teknolojisine galip geldiği, tarihte eşine az rastlanan bir destandır. Her şeyden önemlisi de Çanakkale Zaferi “biz kimiz?” sorusunun cevabıdır. Çünkü Çanakkale Musullu, Tunuslu, Bosnalı, Makedonyalı Mehmetle, Anadolu’nun, Trakya’nın her şehrinden gelen kahramanların kökeni, rengi, meşrebi ne olursa olsun vatan uğruna bir olduğu ve birlik olduğu, inançla yoğrulmuş bir toprak parçasıdır.

“Çanakkale geçilmez!” sözünün hafızalara kazınması, aynı dava uğruna Çanakkale’de bir araya gelen ve aynı toprağa kanlarını akıtan şühedanın Bedr’in aslanları gibi korkusuzca savaşmaları sayesindedir.  Mehmet Akif:

“Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,

Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.” dizeleri ile şehitlerimizi mezara değil; ancak peygamber kucağına layık görür. Milletimizin en genç, en seçkin, en iyi yetişmiş nesillerini feda etme uğruna kazanılan bu zafer, bizim için 102 yıl sonra bile önümüzü aydınlatan tecrübelerle doludur.

Bu duygu ve düşüncelerle, SDÜ ailesi olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.